Şiddet Gören Kadın ve Çocuklara Acil Müdahale Edilmesi İçin Geliştirilen KADES Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Türkiye'de kadınlar artık hiç güvende hissetmiyorlar. Tek güvenceleri olan İstanbul Sözleşmesi de ellerinden alındı. Şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz haberlerini görmekten artık bıktık. Bu ve benzeri durumlara anında acil müdahale için geliştirilen KADES uygulaması bugün yine gündeme geldi. Peki KADES uygulaması gerçekten işe yarıyor mu?

Türkiye'de her gün kadınlar sırf biriyle birlikte olmak istemedikleri, boşanmak istedikleri için şiddet görüyor, öldürülüyor!

Hiçbirimiz güvende hissetmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle birlikte kalan güvenimiz de yerle yeksan oldu!

Bugün ise Fatma'nın adalet arayışına şahit olduk. Ölmemek, sesini duyurabilmek için sosyal medyada aradı o da adaleti.

👇

Evli Olduğu Adam Tarafından Şiddete Uğrayan Fatma'nın Adalet İsteyen Çığlığına Kulak Verin!

Ancak Fatma hikayesini anlatırken bir nokta herkesin dikkatini çekti. Kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi durumları engellemek için kurulmuş bir acil müdahale uygulaması olduğu söylenen KADES ile ilgili soru işaretleri oluştu.

Sosyal medyada da insanlar bunu sorgulamadan duramadılar. KADES gerçekten 'acil' müdahale uygulaması mıydı?

twitter.com

Tepkiler gelmeye başladı 👇

👇

👇

👇

twitter.com

Uygulamayı kullanan ve benzer durumları yaşayan bazı kullanıcıların da yaptığı yorumlar ortaya çıktı 👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Bu yaşananlar istisna mıydı yoksa yine bir şeyler gösteriş olsun diye mi yapılmıştı? Siz benzer durumlarla karşılaştınız mı? Yorumlarda buluşalım 👇

Neden "Şiddet" Değil de "Kadına Şiddet"? Erkekler Genetik Açıdan Şiddete Sekiz Yüz Kat Daha Yatkın!
Şiddete Uğradıkları Sırada Yaşadıkları Çaresizliği ve İnsanların Umursamaz Tavırlarını Anlatan Kadınlar
Hiçbirimiz Güvende Değiliz: 2020'de Erkek Şiddeti Yüzünden Kadınlar Nerede, Neden ve Nasıl Katledildi?

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
22.08.2021

Polis i bırakın ülkede ambulans bile aynı tavırla geliyor. Silahla yaralanan bir akrabam için ambulans çağırdık geçen yoğun kan kaybı yaşadığını belirttik hastane ile aramızdaki mesafe 10km anca vardır. Kıpırdatmayalım diye kendimiz götürmedik ve 45 dk ambulans bekledik gelen ekipler gayet sakin sallana sallana geldiler. yolun başından görüp el kol yapıyorum ambulans sirenler kapalı poğaça kemiren bir şöför. Eldiven değiştirmeden arabanın kapısına yere değen ambulans görevlileri sözde ilk yardım ile 45 dk sonra hastane yoluna düştük yine sallana sallana... Sonra kimi kime şikayet ediyoruz. 2 gün sonra öğreniyoruz hastamız korona kapmış bir de.. Suç sizde dediler tüm aile eş dost temas eden herkes test oldu herkes negatif... Ambulans görevlilerinden eldiven değiştirmeye üşenen arkadaşlar pozitif. ( bu bilgiyi şikayetçi olmaya çalıştığım sırada edindim..). Sırf kadının değil ülkede kendi insanımızın canının kıymeti yok ki...

22.08.2021

Tüm ülkede sırf bu işle ilgilenecek ekipler kurun. Illa polis olması gerekmiyor, bu iş için eğitilmiş güvenlikler bile hayat kurtarabilir. Parasını nasıl ödeyeceğiz dersenizde, nelere vergi ödemiyoruz ki 20-30 lira fazla vergi kesin en azından birilerinin hayatı kurtulur.

22.08.2021

Suleyman Soylu'nun içişleri bakanı olduğu İçişleri Bakanlığının en son doğru yaptığı bir işi yazar mısınız lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (25)