Sıcaklar Yüzünden Yapacak Bir Şey Bulamayanlar İçin Bir Solukta İzlenecek 17 Anime Önerisi

Şu sıcak yaz günlerinde evde yapacak bir şey bulamıyorsanız doğru yere geldiniz. O zaman kimi düşündüren, kimi de eğlendiren animelere dalalım! :)

1. Koe no Katachi (A Silent Voice)

Ishida Shouya'nın okuluna duyma engelli Nishimiya Shoko nakil olur. Ishida, Shoko'ya onun başka bir okula gitmek zorunda bırakacak kadar zorbalık yapar. Ancak, Ishida liseye başladığı zaman bir anda kendini herkes tarafından dışlanmış, yapayalnız bir şekilde bulur.

2. Kimi no Na Wa (Your Name)

Miyamizu Mitsuha dağlarla çevrelenmiş kırsal bir kasabada Şintoizm geleneklerine bağlı ailesiyle yaşayan liseli bir kızdır ve bu durumdan pek hoşlanmamaktadır. Tachibana Taki ise Tokyo'nun merkezinde yaşayan liseli bir gençtir. 

Taki bir gün uyandığında kırsal kesimde yaşayan bir kız olduğunu farkeder. Mitsuha ise Tokyo'da yaşayan bir erkek olduğunu... Böylece kaderleri kesişir.

3. Hotarubi no Mori e

Takegawa Hotaru yaz tatillerini dağda geçirir. Bir gün, ormanda kaybolur. Gin adında bir orman ruhuyla karşılaşır. Gin onun ormandan çıkmasına yardımcı olur. Böylece arkadaş olurlar. Fakat Gin hakkında hem gizemli hem de üzücü bir gerçek vardır Eğer bir insan Gin'e dokunursa, Gin yok olacaktır.

4. Psycho-Pass

2100'lü yıllarda Japonya'da Sibyl denilen bir sistem geliştirilmiştir. Bu sisteme göre, insanlar suç işleme potansiyellerine göre ayrılmışlardır. Suç seviyesi belirli bir sayının üzerinde olanlar potansiyel suçlu olarak kabul edilip idam edilmir. İnsanların suçlu olup olmadıklarına Dominator denen silahlar sayesinde Sibyl sistemi karar vermektedir.

Akane Tsunemori, Sibyl Sistemi tarafından kamu güvenliğini sağlayan Unit 1 denilen kuruluşa müfettiş olarak atanmıştır. Bu kuruluşun özelliği, seçilmiş potansiyel suçluların başlarına gelen müfettişlerle birlikte davaları çözmesidir.

5. Akatsuki no Yona

Yona, istediği her şeye sahip olan bir prensestir. Yakışıklı kuzeni Soo-won'dan çocukluğundan beri hoşlanmaktadır. Ancak bir gün hayatı kararır. Soo-won, Yona'nın imparator babasını öldürerek tahta geçmeye çalışır. Saray muhafızlarından Hak, Yona'yı alır ve beraber saraydaki karmaşadan kaçarlar ve bir yolculuğa çıkarlar.

6. Fate/Zero

Büyücüler her dileği gerçekleştirebileceği söylenen Kutsal Kase'yi elde edebilmek için bir savaş başlatırlar. Kutsal Kase, bu savaşa layık gördüğü 7 büyücü seçer. Bu 7 büyücü, bazı kutsal eşyaları kullanarak eskiden o eşyalara sahip olmuş Kahraman Ruhları'nı çağırarak savaşa katılırlar. Sona kalan Büyücü ve onun Kahraman Ruhu, Kutsal Kase'ye sahip olur.

7. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyada yasak olan İnsan Dönüşümü'nü kullanırlar. Simyada bir şey elde etmek için ona eşdeğer bir şey feda etmek gerekir. Edward bacağını, Alphonse ise tüm vücudunu kaybeder. Bu fedalara nnelerini de diriltemezler. Edward kalan son gücüyle bacağını feda ederek Alphonse'un ruhunu bir zırha bağlar. 

Edward, kardeşine olanlar yüzünden kendini suçlar. Kendisi metal uzuvlara kavuşmuştur. Kardeşinin bedenini geri almak için Felsefe Taşı denilen, simyada her şeyi yapabilen taşı bulmak üzere kardeşiyle yola çıkarlar.

8. Lovely Complex

Koizumi Risa, hemcinslerine göre çok uzun bir kızken, Ootani Atsushi ise hemcislerine göre çok kısa bir erkektir. Bu ikili çok sıktartışıp dalaşırlar ve tüm okulun komedi ikilisi haline gelirler. 

Koizumi okula yeni gelen uzun boylu çocuk Suzuki'ye kendini kaptırınca, Ootani ona işbirliği teklif eder. Ootani'nin Koizumi'den isteği, Koizumi'nin en yakın arkadaşlarından biri olan Chiharu'yu ona ayarlamasıdır. Koizumi bu teklifi kabul eder. Ama plan suya yatar. Suzuki ve Chiharu birbirlerine aşık olmuşlardır. 

Koizumi yavaş yavaş kendine en uygun kişinin Ootani olduğunu anlamaya başlar.

9. Orange

Naho Takimiya, okulunun ilk gününde bir mektup alır. Mektup, kendisine kendisi tarafından gönderilmiştir. Mektubu açıp okuyunca kendinin 10 yıl sonraki halinden geldiğini görür. Naho önce şaka sanar, ama mektup bugün okullarına Kakeru Naruse isimli bir öğrencinin geleceğini ve Naho'nun yanındaki sıraya oturacağını söyler. Mektubu okumaya devam edince, Kakeru'nun artık hayatta olmadığı ama onu kurtarabileceğini öğrenir. Naho, gelecekteki Naho'nun pişmanlıklarını düzeltmek için çabalar ve geleceği değiştirmeye çalışır.

10. Tasogare Otome x Amnesia

Seikyou Akademisi'nde yıllar önce bir kız tek başına ölüme terk edilmiştir. Ölen kız Yuuko'nun hala okulda dolandığı Akademi'nin yedi gizeminden biri olarak kabul edilir.

Teichi Niiya, bir gün eski okul binasında Yuuko'nun hayaletini görür. Onun nasıl öldüğünü araştırmak isteyen Niiya, Mamoe ve Kirie ile birlikte Doğaüstü Olayları Araştırma Kulübü'nü kulübünü kurar.

11. Zankyou no Terror

Tokyo'da bir Nükleer Tesis'ten bir şey çalınır. Suçlulara dair tek iz, yerde yazan ''VON'' yazısıdır. Bir süre sonra, internette kendilerine Sphinx diyen iki kişi, bir videoyla polise bilmece sorar ve meydan okur. Videoyu gören halk korkar. Shibazaki Kenjirou denen işinde uzman bir dedektif olaya el atar. Bu sırada, kendilerine Sphinx diyen kişiler aslında kendi planlarını uygulamakta olan 9 ve 12 isimli iki gençtir. Terör saldırılarını yaparak kendilerini lanetleyen korkunç gerçeği ortaya çıkarmaya çalışmaktadırlar.

12. Zetsuen no Tempest

Fuwa Mahiro'nun kardeşi Fuwa Aika öldürülmüştür. Ancak katil hiçbir şekilde bulunamamıştır. Mahiro, katili aramak üzere ortadan kaybolmuştur.

Mahiro'nun arkadaşı Takigawa Yoshino, bir gün Aika'nın mezarını ziyaret etmeye gider. Mezarda tuhaf bir kadınla karşılaşır. Kadın tam onu vuracakken Mahiro ortaya çıkar ve kadını yener. Yoshino, Mahiro'nun büyücü klanından Kusaribe Hakaze ile anlaşma yaptığını öğrenir. Anlaşma şöyledir, Mahiro Hakaze'yi hapsolduğu adadan kurtaracak karşılığında da Hakaze Aika'nın katilini bulacaktır.

13. Ouran Koukou Host Club

Fujioka Haruhi, küçük yaşta annesin kaybetmiş ve derslerinde oldukça başarılı bir kızdır. Çok zengin ailelerin çocuklarını okuttuğu Ouran Akademisi'nden burs kazanır. Ders çalışacağı bir yer ararken yanlışlıkla Host Kulübü'nün odasına girer. Yanlışlıkla pahalı bir vazoyu kırar. Ama vazonun fiyatını karşılayacak durumu yoktur. Bu yüzden Host Kulübü'nün üyeleri onu mezun olana kadar Host Kulübü'nün köpeği yaparlar. 

Fakat Haruhi'nin güzel yüzünü farkedince onu üye yapmaya karar verirler. Eğer 100 müşteri toplarsa borcunun silineceğini öğrenen Haruhi bunu kabul eder.

14. Nanatsu no Taizai (Seven Deadly Sins)

Yedi Ölümcül Günah, Brintanya Krallığı'nın Kutsal Şovalyeleri tarafından yok edilmiş şeytani şovalyelerdir. Bazı insanlar ise öldüklerine inanmamaktadır. İnanmayanlardan biri de, krallığın prensesi Elizabeth'tir. Kutsal Şovalyeler krallığa karşı çıkıp başa geçince Elizabeth, Yedi Ölümcül Günah'ı aramak üzere yola çıkar.

15. Deadman Wonderland

Deadman Wonderland suçluların ziyaretçilerin eğlencesi olduğu özel bir hapishanedir.

Igarashi Ganta, arkadaşlarıyla Deadman Wonderland'a yapacağı gezi hakkında konuşurken sınıflarının camında Red Man denilen bir adam gelir ve tüm sınıfı katleder. Bir tek Ganta hayatta kalır ve Red Man onun göğsüne kırmızı bir elmas yerleştirir.

Ganta uyandığında kendini hastanede bulur ve tüm sınıfının katili olarak işlemediği bir suçtan dolayı idam cezasına çarptırılır. Daha sonra da Deadman Wonderland'a gönderilir. İdamlar da burada farklı bir şekilde gerçekleştirilir, Ganta'nın boynuna bir tasma takılır. Bu tasma ona bir zehir enjekte eder. Zehir etkisini 3 günde gösterir. Kurtulmak için gerekli olan panzehir, seyircileri eğlendirerek kazanılan o hapishaneye özel para birimiyle alınabilir. Ganta hayatta kalmaya karar verir.

16. Steins Gate

Kendini ''Çılgın Bilim Adamı'' olarak tanımlayan Okabe Rintarou, Geleceğin İcatları Laboratuvarı'nı kurmuştur. 

Okabe bir gün, zaman yolculuğu ile ilgili bir konferansa katılır. Bir çığlık duyar ve ne olduğuna bakmaya gittiğinde bilim kadını Makise Kurisu'nun öldürüldüğünü görür ve hemen oradan uzaklaşır. Laboratuvar arkadaşlarına cinayet hakkında bir mesaj gönderir ve bir anda her şey değişir. Önünde durduğu konferans salonuna tuhaf bir cisim çarpmıştır. Şaşıran ve korkan Okabe, konfernası ve Makise Kurisu'nun ölümünü sorgular ama kimsenin öyle bir şeyden haberi yoktur.

17. Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation

Seçkin okullardan gelen 15 öğrenciyi Umudun Zirvesi Akademisi'nde toplarlar. Bu akademi Monokuma adlı bir ayı tarafından yönetilmektedir. Mezun olmak oldukça zordur, her öğrenci sınıftan bir kişiyi öldürmek zorundadır. Ancak kalan kişiler katilin kim olduğunu bulursa katil idam edilmektedir. Ama katili yakalayamazlarsa sadece katil mezun olur ve kalan öğrenciler yok edilir.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
27.07.2017

Öncelikle Onedio ekibine içeriğimi yayınladıkları için teşekkür ederim. Ben de anime konusunda yeni sayılırım. Bu listeyi yaptıktan sonra izlediğim gerçekten iyi animeler oldu. Eğer daha fazla anime arıyorsanız, https://myanimelist.net/profile/hypnotised hesabıma bakmanızda fayda olabilir. İyi seyirler ve eğlenceler dilerim.

27.07.2017

Zankyou no Terror kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim en beğendiğim animelerdendir. Güzel bir içerik olmuş. ^^

27.07.2017

Teşekkür ederim. ^^

06.06.2019

1. Anime , farkındalık için 1 numaralı anime , kesinlikle izleyin , kalbim o kadar sızlıyor ki hiçbir şey yapamıyorum , çok hüzün dolu bir anime :(

TÜM YORUMLARI OKU (42)