Siber Zorbalığın ve Yoksulluğun Aramızdan Aldığı İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Sibel Ünli'nin Yazdıkları Hepimizin İçini Yaktı!

Böyle olmamalıydı...

Bildiğiniz gibi İstanbul Üniversitesi yönetimi öğrencilerin indirimli yemek haklarını tek öğünle sınırlamıştı ve bu karara karşı çıkan öğrencilere sert bir şekilde müdahale edilmişti.

İndirimli Yemek Hakları Ellerinden Alınan İstanbul Üniversitesi Öğrencileri İsyanda: 'Müşteri Değil Öğrenciyiz'

Bu yaşananların ardından da kimi, öğrencilerin zor şartlar altında okumaya çalıştıklarını düşünürken kimi de "Açsalar, çalışsınlar." diyerek öğrencileri eleştirmişti.

İstanbul Üniversitesi'ndeki Yemekhane İsyanının Ardından Öğrencilerin Yaşam Tarzlarını Eleştiren Karanlık Zihniyet

Tuzu kuru insanların "çalışsınlar" naraları attıkları tartışmalar sürerken İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'nin yaşamına son verdiğini öğrendik.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli'den haber alamayan ailesi polise başvurmuştu. 4 Ocak günü Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde bir çanta gören vatandaşların ihbarı üzerine çantanın Sibel Ünli'ye ait olduğu tespit edildi ve ardından Ünli'nin denizden cansız bedeni çıkarıldı.

Sibel birçok zorluk çekmiş. İstanbul'da okuyan bir kadın öğrenci olarak yoksullukla mücadele etmiş ve yeni yıldan tek dileği de "iş bulmak" olmuş. Ayrıca o da yemekhane protestolarına destek vermiş. Neden vermesin ki?

Çünkü o da birçok öğrenci gibi zor geçinen, kartında kalan üç kuruşun hesabını yaparak karnını doyurmaya çalışan bir öğrenciydi.

Ah beee...

Sibel sadece yoksullukla mücadele etmemiş. Aynı zamanda görüntüsünden dolayı siber zorbalığa da maruz kalmış.

Yapmayın arkadaşlar elinize bir telefon ve bilgisayar verdiler diye önünüze gelene istediğiniz her şeyi yazma hakkınız yok!

"Gidecek bir yerim yok, yaşamaya değer bir hayatım da" diyerek aramızdan ayrılan Sibel'in yazdıkları hepimizin içini yaktı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

@erenbaskin

@jojobayagii

@melisalphan

Gencecik bir kadın geçim sıkıntısı ve maruz kaldığı siber zorbalık nedeniyle işte aramızdan böyle ayrıldı. "Duyar kasıyorlar" diyenler şimdi ne düşünüyor acaba merak ediyorum!

Ah keşke senin için bir şeyler yapabilseydik!

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
05.01.2020

Sibel karnı aç gitti bu dünyadan vebali peşinizi bırakmasın her ay takır takır aldığınız haksız paralar ciğerinizi delip geçer inşallah.

İnşaallah dert olsun o paralar

05.01.2020

Bence aileler çocuklarına boşuna üniversite okutmasın artık, üniversite mezunu da, masterlı da zorla iş buluyor ve ancak asgari ücret alıyor; 4, 5 yıllık eğitime harcanan para boşa gidiyor.

06.01.2020

Siber zorbalık & maddi sıkıntı mı olay ? Toplumun yardımlaşması nerede sorgulayan var mı ? Kız sosyal medyadan o kadar paylaşım yapmış, gerçeği bilmiyoruz gerçekten okuyanlar destek vermemiş mi ? Öldükten sonra mı destek vermişler. Öldükten sonra herkes yorum yapmış. Herkesi suçlayamam belki okuyup yardımcı olmak isteyenler olmuştur. 7 kardeşi olan bir insan Abisi DR gerçi yeni başlamış maddi durumu yeni düzelmiştir borç almıştır belki diyeceğim yeterli bahane mi ? Yani kardeşinin cebinde 1 TL var ! Komşusu açken tok yatan bizden değildir düşüncüsi hangi dine aitti ? Unuttuk mu ? Bu ülkede son kömürü yakıp intihar eden kadını hatırlayan vahlayan komşular nerdeydiniz ? Burada yorum yapanların bazıları eminim tatillerini şimdiden ayarlamıştır peki kaçınız fakire destek verdi. Umarım hepiniz sağduyulu olarak yardımlarınızı yapıyorsunuzdur. Dediğim gibi yorum yapmak kolay kimsenin günahına girmeyeyim.

09.01.2020

Ağzına ve yüreğine sağlık...

TÜM YORUMLARI OKU (51)