SGK Sigara İçenlerin Kanser İlaçlarını Ödemeyecek

3 Şubat tarihinden itibaren geçerli olan tebliğe göre SGK, akciğer kanseri olan hastaların ilaç parasını ödemek için 'sigara içmemiş olma' şartını getirdi.

SGK ayrıca, skleroz (MS) hastalarında kullanılan Fingolimod etken maddeli ilacın ödenmesi için başka bir ilacın bir yıl süreyle kullanılmasını da şart koştu.

'Kabul edilebilir değil'

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre konuyla ilgili değerlendirme yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, SGK’nın akciğer kanseri, MS, lösemi gibi hastalıklarda getirdiği geri ödeme şartlarının vatandaş sağlığını kötü etkilediğini belirterek, 'Bu durum kabul edilebilir değil' dedi.

Sigara tüketiminde 34 OECD ülkesi arasında 11'nciyiz

Türkiye, sigara tüketiminde 34 OECD ülkesi arasında 11'nci sırada yer alıyor.

Buna göre nüfusun yüzde 23.8'i sigara içerken, en çok sigara tüketen ülke ise nüfusun yüzde 38.9'u ile Yunanistan.

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
16.02.2016

sigaradan vergi alma o zaman hizmet vermiyorsan neyin vergisini alıyorsun?

16.02.2016

Recep tayyip erdogan cumhuriyetine hosgeldiniz. Giriste sigaralarınızı, ataturk posterlerinizi ve vicdanlarınızı gorevlilere teslim etmeyi unutmayınız. Cıkısta belki geri alabilirsiniz ..tabi çıkabilirseniz ...! iyi gunler

Cumhuriyeti değil saltanatı diyecektin heralde :( Cumhuriyet ne arar onda...

16.02.2016

4 kere yorum yazdım sildim sanki sgk genel müdürü okuyacak bunu. Da sigaradan aldığınız vergileri almayın o zaman orospu çocukları demek istiyorum. Türkiye'den siktir olup gitmek gerek. Küfürler için özür dilerim ama hak ettiler.

16.02.2016

maliye sağlık bakanlığına ayrı bütçe vermiyor mu? bilmediğim için soruyorum. sigaradan paket başına 1.5 tl sağlık primi diye khk çıkacaktı 2012 de o da mı çıkmadı? bunu da takip etmedim. paket başına %68 olan vergi tutarının hepsi duble yola mı gitti? eğer öyleyse sikerim trafiği sigara içenlere ayrı duble yol yapılsın deme hakkım da mı yok? her türlü ya vergimi almasın ya ilacımı alsın. ayrıca bu ay ki bordroma baktım 272 tl sgk primi kesilmiş.

TÜM YORUMLARI OKU (47)