Sezgin Tanrıkulu: 'İlk İşimiz KHK'lılarla Helalleşmek, Haklarını İade Etmek Olacak'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iktidara gelmeleri halinde KHK ile işten atılanların işe yeniden alınacaklarını söyledi. Tanrıkulu, 'Yapacağımız ilk işlerden bir tanesi bu vatandaşlarımızdan özür dilemek, onlarla helalleşmek ve haklarını iade etmek olacak.' dedi.

Tanrıkulu, bir televizyon kanalında KHK'lılarla ilgili şu açıklamayı yaptı. 👇

'Genel başkanımız neredeyse tüm konuşmalarında atıfla, tümünün haklarının ilk bir ayda iade edileceğini kamuda görevlerine başlayacaklarını ve özlük haklarının iade edileceğini her tarafta söylüyor. Bu 1 maddelik bir düzenlemedir aynı zamanda. Onun bütün hazırlıkları yapılmış durumda. Olası bir iktidar değişiminde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi kollektif bir biçimde, sivil medeni ölüme mahkum edilmiş vatandaşlarımızdan özür dilemek, onlarla helalleşmek, bir helalleşme yasası çıkarmak ve haklarını iade etmek olacak. Buna sebebiyet verenlerden de hesap soracağız. Çünkü bu da helalleşmenin bir parçası olacak.'

Tanrıkulu'nun bu sözleri, Yeni Şafak ve Takvim gibi iktidar yanlısı basında 'FETÖ ile helalleşecekler' şeklinde sunuldu.

Tanrıkulu'ndan açıklama: "Hüküm giymemiş olanları kastediyorum"

Atılan “FETÖ’cülerle helalleşme” başlıklarının ardından OdaTV'ye konuşan Tanrıkulu şunları söyledi:

'KHK ile ihraç edilen binlerce insan var. Bunların içinde herhangi bir mahkumiyet kararı olmayan, beraat etmiş, hakkında Barış Akademisyenleri de dahil olmak üzere hiçbir soruşturma olmayan binlerce insan var. Ne yapacağız bunları.

İltisak olmadan, herhangi bir somut delil olmadan ihraç etmişler bu insanları. Herhangi bir hüküm giymemiş olanları kastediyorum. Darbeyle ilişkisi olanları iade edebilir misiniz. Bir yıldan yukarı ceza almış olanlar zaten devlet tarafından çıkarılırlar.

Genel Başkan da bunu açık bir şekilde söylüyor. Haklarında herhangi bir mahkumiyet kararı olmayanlar, beraat etmiş olanlar, ne olacak bunlar. Barış akademisyenleri Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıyla açıklamalarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğu kabul edildi. Hepsinin mahkumiyet kararları geri alındı, beraat ettiler. OHAL komisyonu geçen ay 'Hayır' dedi. 'Biz AYM kararını tanımıyoruz, iade kararı da vermiyoruz' dedi.

Biz AKP'nin yarattığı KHK ile bu hukuksuzluğa mı evet diyeceğiz yoksa hukuka uygun mu davranacağız.

Bunların yarattığı algı budur. 100 binin üzerinde kişi ihraç edildi. Tabi ki bunların içinde darbeciler de var. Darbeden yargılananlar ve mahkum edilenler de var. Ancak bunların önemli bir kısmıyla ilgili herhangi bir mahkumiyet kararı, soruşturma yok veya beraat etmişler, mesele bu. Genel Başkanımızın açıklamalarına bakarsanız o çerçevenin dışına çıkmıyoruz.

Salı günü iki Genel Başkan Yardımcısı ve üç milletvekilimiz Samsun'da idi. KHK ile ihraç edilenlerle buluştular.'

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.12.2021

Bir arkadaşımın babası kıraathane de otururken fetö dernekleri için bağış toplayan biri geliyor(o sıra bu dernekler pek popüler) adam bağış yaptığı için (babasını 20 yıldır görmüyor,bağış ise 10 yıl önce olmuş) arkadaşıma soruşturma açıldı,bir başka tanıdığım yeğenine ikinci el telefon hediye ediyor,çocuk sakarya da öğrenci,adamın hediye ettiği telefonda baylok yüklüymüş adamı devlet memurluğundan ihraç ettiler ,telefon kayıtlarında telefonu kullananın o olmadığı belli olsa bile 16 ay hapis yattı,sonra 'pardon' diyerek saldırlar aradan 3 yıl geçtikten sonra görevine anca dönebildi.daha anlatırım da,silivri soğuk hemde epey soğuktur şu zaman da..

24.12.2021

Bi arkadşaım bi tanıdığım cart curt muhabbetlerini geçin artık. Bizim de siteden birinin abisi komiserdi. Fetöden alındı adam abim masum ne işi olur deyip deyip duruyordu ama bylokçu çıktı abisi. Bu sisteme giren herkes ben fetöcüyü diye bas bas bağırmıyorud yani kardeşinden saklayan var. Sezgin Tanrıkulu yanlış yolda, şu yaptığı açıklamaları neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. fetöcü olmayanlara kamunun her alanında büyük bir mobbing uygulanan o yılları hatırlamayan z kuşağı da gelip burada eee nolmuş ya ne varmış demesin. Bir neslin hayallerini umutlarını çaldılar. Sınav sorularını çaldılar...

Arkadaşım düğün altınlarının parasını Bank Asya'ya yatırdığı için işinden atıldı. devlet bankasına daha yeni girmişti. ve bu bankayı tercih etmesinin sebebi şubesinin yanında olmasıydı. inanmayın arkadaşlar gerçekten nedensiz yere zarar görenler oldu.

Pasif Kullanıcı
24.12.2021

Oyakbanktan kredi cektigi icin binlerce insanin hayatini kaydirdiniz gidip fetullah gülenin elini öpüp foto cekilen adami bakan yaptiniz

aynen zaten akp'ye eklemlenen anında yeni pozisyon alanlar kurtuldu. tüm fetöcüleri yargılasalar yine iyi. yargıladıkları herkes zararsızdır asla demiyorum. bunlar sonuçta dindar filan değiller resmen din kisvesi altında örgüt kuran kişiler. ama parasızlıktan fetö yurdunda kalan çocuklar, bağış olsun diye para veren teyzeler... bunlar da tam suçludur diyemiyorum. Tayyip özledik gel demedi mi fatöye, tüm fetöcüleri devlete yerleştirmedi mi? akp'ye kanan çomarlar buna da gidip bulaşmışlardır işte

TÜM YORUMLARI OKU (16)