‘Şeytan Ayetleri’ Kitabının Yazarına Saldırı: El-Kaide’nin Ölüm Listesindeydi

Saldırgan yakalandı

Dünyada protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan 'Şeytan Ayetleri' kitabının yazarı Salman Rüşdi, New York'ta düzenlenen bir konferansın sahnesinde saldırıya uğradı.

Rüşdi'nin sağlık durumuna açıklama yapılmazken, saldırgan gözaltına alındı.

1989'da yayınlanan Şeytan Ayetleri romanı, Hz. Muhammed'e ithamda bulunduğu gerekçesiyle İslam dünyasından büyük tepkiler almıştı.

Güney Afrika, Pakistan, Suudi Arabistan, Mısır, Somali, Bangladeş, Sudan, Malezya, Endonezya ve Katar'da kitabın yayımlanması yasaklanmıştı.

14 Şubat 1989'da İran lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni tarafından fetva verilerek Rüşdi'nin başına üç milyon Amerikan doları ödül konulmuştu.

Terör örgütü El-Kaide de Rüşdi’yi ölüm sitesine aldıklarını açıklamıştı.

Olay anında yaşanan panik

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
YORUMLAR
12.08.2022

Yaşanabilir bi gezegen istiyorum artıkkkkk

12.08.2022

Bence iyi olmuş, bize verilen her gezegeni dünyaya benzetiriz.

12.08.2022

Bu müslümanlarda başkasının dinini eleştirirken sorun görmüyorlar ama başkaları bunların dinini eleştirince veryansın ediyorlar.

12.08.2022

İslam'da zorlama yok çok hoşgörülü bir din :))):):):)))

TÜM YORUMLARI OKU (28)