Şeyma Subaşı Haberlerinden Sıkılanlar İçin 13 Kısa Belgesel Önerisi

Gündemden bir hayli sıkılanlar buraya koşsun!

NOT: Bu içeriğin paylaşım ve okunma sayısı bir samimiyet testi olabilir...

1. Last Day of Freedom

Last Day of Freedom, animasyon bir kısa belgesel filmi. 32 dakikalık bu kısa belgesel, ABD'deki ırkçılık ve ceza sistemi üzerine konular işlemektedir. En İyi Kısa Belgesel Filmi dalında aday gösterilmiş olan yapımın IMDb puanı 7,5'tir.

2. Period. End of Sentence

25 dakikalık bu belgeselde, Hindistan'ın kırsal bir bölgesinde regl ön yargılarını kırmaya çalışan bir grup kadın konu ediniyor. 'Adet' kelimesini kullanmaktan dahi utanan kadınların, kendi ürettikleri pedlerle ekonomik bağımsızlıkları için verdikleri mücadeleyi işleyen bu belgeselin IMDb puanı 7,4'tür.

3. End Game

40 dakikalık bu belgeselde, ölümcül hastaların ve onlarla iletişim halindeki tıp uygulayıcılarının, hayat ve ölüm algısı üzerine gerçekleştirmeye çalıştıkları değişimler işleniyor. End Game kısa belgesel filminin IMDb puanı 7,1'dir.

4. Ladies First

Kısıtlı imkanlarına rağmen hayallerinin peşinden koşan bir kadın! 40 dakikalık belgeselin konusu: Hindistan'da kadın haklarının kısıtlı olduğu bir bölgede doğup, ardından dünyanın en iyi okçusu olan tutkulu bir kadının hikayesi. Belgeselin IMDb puanı 7,2'dir.

5. Sur Les Pointes

Cannes Film Festivali'nde En İyi Kısa Belgesel ödüllü yapım, bir Türk imzası taşıyor. İzmirli yönetmen Nehir Onay'ın ödüllü belgeselinin konusu, profesyonel bir bale okulu ve okulda geçen koreografiden oluşuyor.

6. Salim Baba

Hindistan'ın Kalkülta mahallesinde yaşayan 55 yaşındaki Salim Muhammed, elindeki kısıtlı imkanlarla bölgedeki çocuklara film izletmeye çalışıyor. Bir sinemasever olan Salim ve hikayesinin konu edildiği bu kısa belgeselin IMDb puanı 7,4'dür.

7. Heroin(e)

Batı Virginia'daki uyuşturucu salgınıyla mücadele eden üç kadın etrafında işlenen konu örgüsünün ele alındığı bu belgeselin IMDb puanı 6,8'dir.

8. White Earth

Bu belgeselde, Kuzey Dakota'daki petrol üretim tesisinde çalışmak için bölgeye taşınan bir anne ve dört çocuğunun hikayesi anlatılıyor. Göçmen bir annenin gözünden anlatılan White Earth, 20 dakikalık bir kısa belgesel filmi. Filmin IMDb puanı 6,3'dür.

9. Zion

Bacakları olmadan doğan Zion Clark, profesyonel güreşe başlayarak aradığı şeyi bulur. İlham verici bir başarı hikayesinin anlatıldığı bu belgesel, 11 dakika uzunluğunda. Filmin IMDb puanı 7,2'dir.

10. The Trader

Bu belgeselde, Gürcistan'ın kırsal köylerinde yaşayan ve patates ticareti yaparak gelirini sağlayan bir tüccarın hikayesi işleniyor. Etkileyici hikayesiyle The Trader kısa belgesel filminin IMDb puanı 6,8'dir.

11. Ram Dass Going Home

31 dakikalık bu kısa belgesel filmi araştırmacı, psikolog, spritüelizm uzmanı Ram Dass'in hayata gözlerini yummadan önceki günlerini anlatıyor. Filmin IMDb puanı 7,0'dır.

12. Ghost of Sugar Land

Toplumdaki ayrılıkları konu edinen Ghost of Sugar Land kısa belgesel filmi 21 dakika uzunluğunda. Filmin IMDb puanı 5,5'dir.

13. Joanna

Sadece 3 ayı kalan kanserli bir kadının, eşi ve oğluyla geçirdiği zamanı işleyen Joanna kısa belgesel filmi, Polonya yapımıdır. 45 dakikalık bu belgeselin IMDb puanı 6,7'dir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Uzun Süre Etkisinden Çıkılmayan Son 20 Yılın En İyi Film Dalında Oscar Ödülünün Sahibi Yapımlar
İrade Kontrolü İçin Uygulanan Eğlenceli Bir Deney: Marshmallow Testi
Bedeninizi Arındırma Zamanı! Yoga Nidra ile Mucizevi Bir Deneyim Yaşayabilirsiniz

Popüler İçerikler

Mahmut Tuncer'in Kızı Gizem Tuncer'in "Çulsuz Sevgili İstemem" Açıklaması Çok Dikkat Çekecek
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
20.04.2021

Şeyma Subaşı size kaç para veriyorsa söyleyin aramızda toplayıp bizde verelim yerli yersiz her durumda adını geçirmekten vazgeçin.

21.04.2021

Once Seyma Subasi haberleri yapip bir sonraki icerikte de gomuyorlar :d Bunlari denetleyen birileri yok sanirim.

21.04.2021

Bu kadın ONEDİO'da hissedar falan mı adını anmadan bir belgesel bile öneremiyorsunuz.

21.04.2021

Şeyma subaşı ne alaka ya sırf okunmak için mi?

TÜM YORUMLARI OKU (4)