Seyahatlerinizde Size Yoldaş Olacak Bulunmaz Nimet Değerinde 14 Uygulama

Seyahat sezonu açıldı. Bir yandan gezerken, bir yandan da teknolojinin temel gayesi olan hayatlarımızı kolaylaştırma işlevinin tadını çıkarabiliriz. Böylece seyahatlar çok daha kolay olur, hayat bayram olur.

Yola çıkanlar yanından ayırmasın, kağıt alın, kalem alın, elinize telefonunuzu alın. Haydi.

1. Tripit

Tripit, sıradan bir seyahat uygulaması gibi gözükse de, uçak biletleri, yerel ulaşım biletleri, kalacak yerler, kiralık araçlar, eğlence mekanları rezervasyonları gibi geniş bir seçeneği bünyesinde barındırıyor. 

Ücretsiz. iOS ve Android.

2. City Mapper

Google Maps'ın daha derli toplusu. Şimdilik 30'dan fazla şehirde destek veren City Mapper detaylı yol tarifleri, bisiklet rotaları ve Uber entegrasyonuyla birlikte çalışan çok tatlı bir uygulama. 

Ücretsiz. iOS ve Android.

3. Duolingo

Duolingo pratik dil öğrenme uygulaması. Kısa süreli bir hazırlanmayla gideceğiniz ülkenin konuşma dilini çok temel seviyede olsanız da öğrebilirsiniz. Unutmayın, gidilecek yerin dilini öğrenmek size çok faydalı olacak, yerel halkın size olan bakışını doğrudan pozitife çevirecektir.

Ücretsiz. iOS ve Android.

4. XE Currency

Anlık döviz değişimleri, dönüştürücü ve diğer finans hizmetleriyle kur değişiminde sırtınızı güvenle yaslayabileceğiniz bir uygulama. Komisyonculardan paçanızı kurtarmak için ideal.

Ücretsiz. iOS ve Android.

5. App in the Air

Havaalanlarında sıkça vakit geçirenler ya da geçirecek olanlar için çok iyi bir dost. Uçuşlar, rötarlar, tesislere dair bilgiler bu uygulaması sayesinde kolayca ulaşılabilir. Offline çalışma özelliği de var.

Ücretsiz. iOS ve Android.

6. Spittr

Arkadaşlarla çıkılan seyahatlerde masrafları paylaşmak için ideal bir uygulama. Kimsenin hesabı kimsede kalmasın 

$1.99. iOS ve Android.

7. Time Out

'Bu şehirde ne yapılır?' sorusunun cevabı niteliğinde bir uygulama. Derli toplu ve hap bilgi sunuyor. Daha önce baktığınız sayfaları kaydedebiliyorsunuz. Google'a tavsiye sormaktan sıkılanlar için ideal.

Ücretsiz. iOS ve Android.

8. Google Translate

Bildiğimiz Google Çeviri. Ama mucizevi özellikleri var. Misal, gördüğünüz bir tabelaya ya da yazıya kameranızı doğrulttuğunda üzerindeki yazıları otomatik olarak çeviriyor. Yurtdışında, dilini bilmediğiniz bir ülkedeyken hayat kurtaracak bir özellik bu. 

Ücretsiz. iOS ve Android.

9. LiveTrekker

Bu da tam bir gezgin uygulaması. Gezdiğiniz noktanın haritasını çıkarıyor ve nerelere uğradığınızı size gösteriyor. Buralara notlar bırakarak siz de seyahatinizi ölümsüzleştiriyorsunuz. 

Ücretsiz. iOS ve Android.

10. Wolfram Sun Exposure

Wolfram Sun Exposure hakikaten kendine has ve ilginç bir uygulama. Konumuzu, saatinizi ve ten tipinizi giriyorsunuz ve size güneşle ilgili bilgiler veriyor. Ne kadar süre güneş altında zarar görmeden kalabilirsiniz, nasıl bir güneş kremi kullanmanız gerekir vs. gibi

$0.99. iOS ve Android.

11. Skyscanner

Bilinen bir uygulama ama yine de yazalım dedik. Skyscanner ile farklı uçuş şirketlerden aynı rota için uçuşları listeyebilir ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz. 

Ücretsiz. iOS ve Android.

12. PackPoint

Seyahata giderken yanınıza aldığınız/alacağınız şeyleri PackPoint ile listeliyorsunuz. Böylece size özel bir checklist oluşuyor ve hiçbir yerde hiçbirşeyinizi unutmuyorsunuz. Basit ama kullanışlı. Altın gibi, altın.

Ücretsiz. iOS ve Android.

13. Sygic Navigation

Ücretsiz navigasyonlarına güvenmek istemeyenler için Sygic gerçek bir navigasyon deneyimi vadediyor. Güncel haritalar, yol çalışmaları, hız limitleri gibi bilgileri sunuyor. 

Şehirlere göre değişken fiyatlar. iOS ve Android.

14. Expensify

İş seyahatlerine çıkanların masraflarını belgeleyebileceği ve böylece fatura derdinden kurtulacağı uygulama. Kim düşündüyse çok iyi olmuş. 

Ücretsiz. iOS.

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
YORUMLAR
28.06.2016

biletin parasınıda ödeseler fena olmaz

28.06.2016

Duolingo'yu şiddetle öneriyorum!Dinleme,çevirme,cümle kurma,kelime bilgisi,yazım kuralları,telaffuz vs. hepsini harika bir şekilde öğretiyor =) Ücretsiz,reklam da yok

Pasif Kullanıcı
28.06.2016

gerçekten yararlılar teknoloji bazen işede yarabiliyo :-)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ