Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E Devlet Seyahat İzin Belgesi Başvuru Ekranı

Şehirlerarası seyahat edecek olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi çerçevesinde Seyahat İzin belgesi almaları gerekiyor. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? Merak edilen sorunun cevabı haberimizde...

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.

Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor. 65 yaş üstü vatandaşların bu belgeyi alması gerekiyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

E Devlet Seyahat İzin Belgesi Başvuru Ekranı İçin Tıklayın 

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Elektrikte Yeni Dönem Başlıyor: '65 Yaş ve Şehit Ailesinin Elektriği 3 Ay Kesilmeyecek'
Hafta İçi 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri... Hafta Sonu 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı