Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? 2021 e-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu...

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar  'Seyahat İzin Belgesi' almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecekler. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak genelge yayımlamıştı. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? 2021 e-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu...

İçişleri Bakanlığı Genelgesine Göre;

'65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı Genelgemiz çerçevesinde ancak Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesi'nin alınmış olması şartı aranacaktır.' ifadelerine yer verildi.

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.

Girişin ardından İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor. 

E-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Almak İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!