Sex Education'ın Seks Sahnelerinde Oyuncuların Konforunu Sağlayan Yakınlık Koordinatöründen İlginç Açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde final sezonu Netflix'te yayınlanan Sex Education'da bir iş pozisyonunun varlığı eleştirilere neden oldu. Yakınlık koordinatörü olan bu uzmanlık alanının varlığı bazı yönetmenler tarafından eleştirildi. Detaylar içerikte!

Son yılların en popüler dizilerinden biri olan Sex Education'ın 4. ve final sezonu 21 Eylül Perşembe günü Netflix'te gösterime girdi.

Sex Education, cinsellik terapisti olan ailesiyle yaşadığı için bu konularda yıllar içinde uzman olan ve içine kapanık bir öğrenci olan Otis Milburn'ün, seks uzmanlığını okulda kullanmasını konu alıyor.

Dizi, Otis'in arkadaşı Maeve ile bir araya gelerek arkadaşlarının seksle ilgili problemlerini çözmek için gizli bir seks terapisi kliniği açmasını anlatıyor.

Başrolünde Asa Butterfield'in olduğu dizide, karakterler aracılığıyla seks hakkında pek çok konuya değiniliyor.

Dizi, gençlerin ya da yetişkinlerin seks yaptığı birçok sahne bulunmasıyla gündemden hiç düşmüyor.

Dizi final yaparken, Sex Education hakkında bir konu son zamanlarda oldukça eleştirildi. Dizide "yakınlık koordinatörü"nün olması bu işe yönelik eleştirilere neden oldu.

Peki nedir bu yakınlık koordinatörü? Önce buna bir açıklık getirelim:

Yakınlık koordinatörleri, film ve TV setlerinde, seks veya çıplaklık içeren sahnelerin çekimi sırasında oyuncuların rızasını gözeten ve güvenliğini sağlama amacıyla görevlendirilen kişilerdir.

Ancak Sean Bean ve Sör Ian McKellen gibi bazı tanınmış oyuncu ve yönetmenler, oyunculuk sürecine müdahale ettiği iddiasıyla böyle bir iş pozisyonunun olmasını eleştiriyor.

Radio Times'a konuşan Sex Education'ın Baş Yakınlık Koordinatörü David Thackeray, bu pozisyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Thackeray, "Onları anlıyorum ama Sex Education gibi seks sahnelerinin sık olduğu bir dizide çalışıyorum. Yakınlık koordinatörü eğitimi aldığımda bu setteki çekimleri zorlaştırır mı diye korkuyordum ama bence böyle değil" dedi.

Thackeray, "Yakınlık koordinatörüyle çalışan bir oyuncu harika bir süreç geçirir. Seks sahnelerine ve yönetmenin işini yapmasına elbette saygı duyuyorum ama bir seks sahnesinde oyuncunun rızası olmadan bir şey yapılırsa onu korumak benim görevim" açıklamasında bulundu.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Dizi ve Filmlerle İlgili Attıkları Trajikomik Tweetlerle Bu Hafta Hepimizi Güldüren Kişiler
Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i Doğukan Güngör Sinema Filmleriyle Karşımıza Çıkmaya Hazırlanıyor
Martin Scorsese Leonardo DiCaprio'ya Bakıyor Tadında Hayalindeki Yönetmen-Oyuncu İkilisini Paylaşan Kişiler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
25.09.2023

Yani: ya mendil tutuyor ya da başını tutuyor gibi birşey heralde.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ