Şevval Orucu Nedir, Ne Zaman Tutulur? Şevval Ayı Orucu Kaç Gündür?

İslam alemi, Ramazan Ayı’dan tutulan oruç sonrası Ramazan Bayramı’nı kutladı. Üç gün süren bayram sonrasında, Şevval Orucu ile ilgili araştırmalar da yapılmaya başlandı. Şevval Ayı, Hicri Takvim’de Ramazan Ayı’ndan sonra gelen aydır. Altı gün orucu olarak bilinen Şevval Orucu, bu ay içerisinde tutulan bir oruçtur. Peki, Şevval orucu ne zaman tutulur? Şevval Ayı orucunun kaç gün olması gerekir? İşte Şevval Ayı orucu ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

Ramazan Ayı’nda tutulan oruç sonrasında, Müslümanlar Şevval orucunu da tutarak ibadetlerini yerine getirmek istiyor. Şevval Ayı içerisinde altı gün oruç tutmak, farz değil. Ancak alimler, Şevval Orucu tutmanın büyük sevap olduğunu söylüyor.

Şevval Orucu Ne Zaman Tutulur?

Şevval Ayı, Ramazan Bayramı’nın birinci günü başlıyor. Ancak bayramda oruç tutulması tavsiye edilmiyor.

Bu sebeple Ramazan Bayramı’nın bittiği 5 Mayıs Perşembe günü itibariyle Şevval Ayı orucu tutulabilir.

Altın gün süren Şevval Ayı orucu üst üste tutulabildiği gibi, ayrı günlerde de tutulabilir.

Şevval Ayı Orucu Faziletleri Nelerdir?

Peygamberimiz’in Ramazanı oruçla geçirip buna Şevvalden altı gün ilâve eden kişinin bütün yılı oruçlu geçirmiş olacağı yönündeki ifâdesini (Müslim, Sıyâm 204), “Kim iyi bir amel işlerse, kendisine bunun on katı ecir vardır” (6/En’âm, 160) âyetiyle birlikte değerlendiren kimi âlimler, bire on hesabıyla, Ramazan orucunun on aya, altı gün Şevval orucunun da altmış güne karşılık olduğunu ve bu sûretle bütün yılın oruçlu geçirilmiş sayılacağını söylemişlerdir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Oruç Tutmanın Mendup Olduğu Günler

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
Real Madrid Taraftarı İsyanda: Ancelotti Arda Güler'i Neden Oynatmıyor?
Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!