Severek İzlediğimiz Filmlerde Tarih Konusunda Yapılan Bu Hataları Fark Etmiş miydiniz?

Truva (Troy) - 2004

Truva filminde, ata binenleri görebilirsiniz.

Truva Savaşı M.Ö. 13. yüzyılda gerçekleşti. Fakat Eski Yunanlılar  M.Ö. 6. yüzyıla kadar ata binmeye başlamadılar. Ondan önce sadece iki tekerlekli arabaları kullanıyorlardı.

Robin Hood - 2010

Robin Hood'un kendisi efsanevi bir karakter, bu yüzden bunu tartışmayacağız. Ancak Ridley Scott’ın filmindeki gerçek tarihsel karakterle ilgili bazı yanlışlıklar var:

  • Filmde, Lionheart Kralı Richard kale saldırısı sırasında bir okla ölür. Richard aslında, kale kuşatması sırasında yaralandı. Enfeksiyon nedeniyle 10 günden uzun bir süre sonra öldü. 

  • John'un taç giydiği gün ile Magna Carta'nın imzalandığı gün arasında 16 yıl var. Filmde bu zaman dilimi hiç gösterilmiyor.

Apollo 13 - 1995

Apollo 13’te, Thomas Ken Mattingly, gemi ile bağlantı kurmaya çalışıyordu.

Bu astronotun görevden birkaç gün önce gemi mürettebatından çıkarıldığı, çünkü kızamığa yakaladığı doğruydu. Kurtarma görevine çok büyük katkı yaptığı da doğru, çünkü gemiyi çok iyi tanıyordu. Fakat gerçekte gemiyle bağlantıyı kuran Joseph P. Kerwin'dir.

Son Samuray (The Last Samurai) - 2003

Son Samuray, 1876'da geçen bir hikaye.

Filmde ABD bayraklarını görebilirsiniz. 1867'den 1877'ye kadarki dönemde Amerikan bayrağında gerçekten 37 yıldız vardı. Ama filmin bazı sahnelerinde, ABD’nin sonraki dönemlerinde kullanılan (1890’dan önce değil), çok daha fazla yıldızın olduğu bayraklar var.

Büyün İskender (Alexander) - 2004

İskender filminde son Pers kralı III. Darius genç ve çekici bir adam olarak gösteriliyor. Çekim sürecinde, 36 yaşındaki Raz Degan için herhangi bir özel yaşlandırma makyajı kullanmamışlardı. Fakat aslında, III. Darius olayların gerçekleştiği tarihte 50 yaşındaydı.

Zincirsiz (Django Unchained) - 2012

Film 1859'da geçiyor. Filmin ana karakteri şık güneş gözlükleri takıyor ve bunu birkaç kez görüyoruz. Ancak, güneş gözlüklerinin üretimi 1929 yılına kadar başlamamıştı.

Indiana Jones: Son Macera (Indiana Jones and the Last Crusade) - 1989

Indiana Jones: Son Macera popüler serinin üçüncü filmi. Tüm film boyunca Nazi askerleri, film 1939’da geçiyor olmasına rağmen İkinci Dünya Savaşı’nın madalyalarını ve diğer sembollerini kullanıyor.

Cennetin Krallığı (Kingdom of Heaven) - 2005

Cennet Krallığı, Üçüncü Haçlı Seferi'nden önce olan olaylara dayanmaktadır. Filme göre, ana karakter Balian bir demirciydi. Fakat gerçekte Balian asil bir aileden geliyordu ve babası bir şövalyeydi. Gerçekte, Balian filmdeki olaylar sırasında 40 yaşının üzerindeydi. Fakat Ridley Scott, 28 yaşındaki Orlando Bloom için özel bir yaşlandırma makyajı kullanmadı.

Zafer Yolu (Seabiscuit) - 2003

Film, ABD'deki Büyük Buhran döneminde (1930'ların başında) geçer. Para konusunda çaresiz kalan insanlar son paralarıyla at yarışlarına bahis oynamaktadır. Filmde, jokeylerin kasklarında yarışı biraz daha güvenli hale getiren bantları görebilirsiniz. Fakat o dönemde, kasklarda böyle bir şey yoktu.

Yeşil Yol (The Green Mile) - 1999

Yeşil Yol 1935'te Louisiana'da geçiyor. Elektrikli sandalye, 1941 yılına kadar mahkumları cezalandırmak için kullanılmadı. O dönemde mahkumlar asılıyordu.

Popüler İçerikler

"Ülkenin Seliyle Yangınıyla Neden Ben Mücadele Ediyorum?" Diyen Ali Atay'a Cüneyt Özdemir'den Sert Tepki
Babalık Davası Negatif Sonuçlanmıştı: İftiralara Maruz Kalıp Sabrı Taşan Uğur Dündar Hesap Soracak!
Çiçekten Para Mı Kazanacaksın Deyip Güldüler: Şimdi Bir Kilodan 500 Bin Lira Kazanıyor
YORUMLAR
14.07.2019

Tahta olduğu dönemde 1 milyon 592 bin 608 kilometrekare toprak kaybeden Osmanlı padişahının İngiliz elçisini tokatladığı sahneyi gördükten sonra bunlar devede kulak kalıyor. :)

14.07.2019

elçiye zeval olmaz:D

Artık korkmuyorum patron, ışıkları kapatabilirsin...

17.07.2019

Milletin yanlışlarını bulup yayınlıyoruz derken, kendiniz batırmasanız keşke... 1) Robin Hood:"Filmde, Lionheart Kralı Richard" yazmışsınız. Kardeş, Richard İngiltere kralı, "Lionheart" lakabı, "Aslan Yürekli Richard" 2) "Elektrikli sandalye, 1941 yılına kadar kullanılmadı" demişsiniz. Elektrikli sandalye ile ilk idam edilen kişi, 1890 yılında idam edilen "William Kemmler" Ki bunlar ilk bakışta fark ettiklerim. Biraz dikkat yahu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ