'Sevdiklerimle Komün Hayatı Yaşamak İstiyorum' Diyen Sezen Aksu'nun Evinde Klan Hayatı Sürdürdüğü Bazı Ünlüler

Ne güzel bir kadınsın sen...

Kaynak: ŞOKOPOP

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi pop sanatçılarından biri olan Sezen Aksu, birlikte çalıştığı insanlara kanatlarını her zaman açan vokalistlerine kendisinin geçmişte yaşadığı zor günleri hiçbir şekilde yaşatmak istemeyen biri.

Belki de ondandır ki bütün sevdiklerinin elinin altında olmasını istediği için hep klan şeklinde yaşıyordu. Ulus'taki villası hep o elinden tuttuğu insanlarla dolu oluyordu.

Sevdikleriyle birlikte kendisine bir komün hayatı kuran Sezen Aksu klanının üyesi Aşkın Nur Yengi'yle başlayalım. Minik Serçe'nin hem asistanı hem de vokalisti olan Süheyla Yengi'nin kardeşi olan Aşkın Nur Yengi, ablasının hastalanmasının ardından Aksu'ya yıllarca vokallik yaptı.

Sezen Aksu'ya aşık olan diğer isimler Sertap Erener ve Levent Yüksel de onunla birlikteydi. O dönem Minik Serçe'nin orkestrasında basçı olarak çalışan Levent Yüksel ve eşi Sertap Erener Sezen Aksu'yla aynı sahneyi paylaşıyor.

Aşkın Nur Yengi, Levent Yüksel ve Sertap Erener arasında fena halde kıskançlık durumu da varmış. Aşkın Nur Yengi, bu ikiliyi kıskanıyormuş. Onlar varsa ben gelmem diyecek kadar yani.

Klanın önemli isimlerinden biri de Harun Kolçak. Bir gün Minik Serçe'nin evinde duşta şarkı söylerken onun dikkatini çekiyor ve böylelikle Sezen Aksu'nun ısrarlarıyla pop müzik sektörüne adım atıyor. Kadın ne cevherler çıkarmış ortaya vallahi helal olsun!

Hepinizin bildiği gibi Yıldız Tilbe de bu topluluğun bir üyesiydi. Sezen Aksu'nun Ulus'taki evine taşınan Tilbe, kısa bir süre sonra diğer üyeler gibi Minik Serçe'nin konserlerine çıkmaya başladı. 1992 yılında Sezen Aksu'nun televizyondaki yılbaşı konserinde ilk kez yer aldı.

Sezen'in evinde telefonlara bakıyormuş.

Bu konserde klan üyesi olmasa da yine Sezen Aksu'nun o sihirli ellerinin değdiği biri daha vardı. İleride Sezen ablası gibi olmak isteyen ve "Lo lo lo" şarkısıyla ünlenen Tuğba Özerk de lise öğrencisi olmasına rağmen sahnedeydi.

Sezen Aksu'nun ellerinden tuttuğu bir diğer üye de Seden Gürel'di. Gürel, 1992 yılında çıkardığı "Bir Yudum Sevgi" isimli parçayla başarılı kariyerine yavaş yavaş adım attı.

Ünlü piyanist Fahir Atakoğlu da o dönem Sezen Aksu'nun yarattığı o topluluğun içerisindeydi. Birlikte çalışıyorlardı ki dostlukları hala devam ediyor.

i.on5yirmi5.com

Bu klanı anlatıp Uzay Heparı'yı es geçmek olmaz. 20'li yaşlarında bir öğrenci olan bu yetenek kumkuması Sezen Aksu'nun gözünden kaçmadı. Uğur Yücel ile yaptıkları şov için bir piyanist ararken yolları kesişti ve hem orkestrasında hem de Aksu'nun kalbinde yer aldı.

Uzay Heparı'yı sizlere bu içeriğimizde detaylıca anlatmıştık.

Uzay Heparı: Yetenek Abidesi Bir Genç Adam, Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe'nin Arasına Giren Yakışıklı

Sezen Aksu evinin kapılarını sonuna kadar sevdiklerine açmış ve yıllarca onları bir arada tutmayı başarmış bir kadın. Birçok insanın da elinden tutup yüreklendirmiş. Helal olsun ne diyelim.

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Kaynak: ŞOKOPOP

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
11.09.2019

Bazıları Sezen Aksu için müzik dünyasının mafyası olduğunu söyler. Bu iddialarıyla ilgili ünlü isimlerden mantıklı karşılaştırmalar ve dokümanlar sunanlar da var. Bence kafa karıştırıcı bir kişilik Sezen Aksu. Çok huzurlu, sevgi dolu bir topluluk olduğunu düşünmüyorum.

11.09.2019

Yorumunu okudum ve Sezen Aksu ile ilgili yazdığın şeyler dikkatimi çekti,araştırdım ve ekşi sözlükte senin dediklerini onaylar cinsten bir makale buldum.Merak edenler "Şebnem Ferah Üzerinden Müzik Piyasasının Arkasında Dönenlere Dair Sağlam Bir Dedikodu" yazarak bulabilirler :)

11.09.2019

şokopopun iyi ekmeğini yediniz valla kendiniz araştırmış gibi

11.09.2019

neyse ki kaynak olarak belirtmişler

11.09.2019

sanki uyuşturucu ve seks partileri gırla gidiyormuş gibi geliyor :d

TÜM YORUMLARI OKU (21)