Set Çalışanı Açıkladı! Final Yapan Dizilerin YouTube Kanallarından Kimler Para Kazanıyor?

TikTok fenomeni set çalışanı Yener Yalçın, merak edilen sorulara yanıt vermeye devam ediyor. Bu sefer bir takipçisi final yapan dizilerin YouTube kanallarından kimlerin para kazandığını sordu. Cevabı ise bir miktar şaşırttı.

Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, Avrupa Yakası, Kavak Yelleri gibi efsaneleşmiş, Türk televizyon tarihi için önem arz eden birçok dizi var.

Bu dizilerin yayınlandıkları dönemlere yetişenler televizyon ekranlarından keyifle izledi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte de izleyemediğimiz dizileri YouTube'ta ve dizilerin yayınlandığı kanallarda izledik.

Sadece izleyemediğimiz değil, tekrar tekrar da unutulmaz dizileri elden geçirdik. Öyle ki bu diziler YouTube'ta milyonlarca izlenmeye ulaşmış durumda.

Peki akıllara gelen bir soru: Yıllar geçse de milyonlarca kez izlenen bu dizilerin yayınlandığı YouTube kanallarından kim para kazanıyor?

Sadece eski diziler değil elbette. Yeni dönemde final yapan diziler de YouTube'ta çok fazla izleniyor.

Dizilerin, filmlerin bilinmeyenlerini, merak edilenlerini anlatan set çalışanı Yener Yalçın'a bu soru soruldu.

Yalçın da “Sadece yapımcı para kazanıyor. YouTube gelirleri direkt yapım firmasının hesabına yatıyor. Dizi bittikten sonra kameradan kaseti çıkarıyoruz, yapımcıya teslim ediyoruz. Ondan sonra o mal yapımcının. İstediği yere satar, koyar, istediği yerden parayı alır. Yönetmene, oyunculara, yazara bir para verir mi diye düşünüyorsanız. Tabii ki de vermez. Dünyada da bu paralar çok yayılmıyor. Amerika’daki eylemin sebebi bu işte. Sen 90’larda bir dizi yapıyorsun, onu televizyonda yayınlansın diye satıyorsun. Oyuncu da ‘Kardeşim hani bize gelen giden yok mu?’ diyor.” cevabını verdi.

Yener Yalçın'ın videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Sizce de adaletsiz bir sistem yok mu?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

TikTok Fenomeni Bir Set Çalışanı Dizi Çekimleriyle İlgili Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı!
Dizilerin Sezon Finallerinin Neden Kaza Sahnesiyle Bittiğini TikTok Fenomeni Set Çalışanı Açıkladı!
TikTok Fenomeni Set Çalışanından Dizi ve Film Çekimleriyle İlgili Kamera Arkası İtirafları

Popüler İçerikler

Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR

Tabii ki yapımcıya gidecek oyuncu zaten parasını alıyor zamanında. Yapımcıdır bir işin sahibi adam para harcamış ekip kurmuş senaryo yazdırmış çekmiş tüm risklere o yatırım yapmış tüm parayı o harcamış o halde oyuncu da dizi tutmazsa zarara ortak olsun oluyor mu öyle bir şey.

24.08.2023

Tamam da oyuncularda babasının hayrına çalışmıyor bölüm başına para alıyorlar ve aldıkları paralar baya kelli felli alan oyuncular var. çalıştıkları her yapım için sözleşme şartları imzalıyorlar. Tek çare kendi yapım şirketlerini kurup kendi filimleri i kendi firmaları ile çekmeleri

25.08.2023

Sadece basrolu dusunuyorsun ama, yan rollerde cok da iyi tiyatro gecmisleri olup sirf gecinebilmek icin bu isi yapan ve kufur gibi para alan cok oyuncu var. Da telif olayi yayginlassa bile gider yine senin bahsettigin oyuncu grubuna gider o para, benim dediklerime zirnik koklatmazlar tahminimce. Ki zaten kaymak tabaka sozlesmelerine de ekletiyor bu maddeleri artik.

24.08.2023

durumun herkes icin boyle olmadigini birinci elden biliyorum. projeye baslarken yaptiginiz sozlesmenin sartlarina bagli. gunumuzde bircok oyuncu dizilerin yurtdisi satislari ve sosyal medya gelirlerinden pay almak icin madde ekletiyorlar sozlesmelerine. bu kisinin anlattiklari ancak 10-15 yil oncesinde Instagram'in bu kadar populer olmadigi ve Youtube'a dizi eklemenin hic adet olmadigi gunlerden kalan diziler icin gecerli olabilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ