Sessizlik! 16 Yaşındaki En Genç Büyük Usta Ediz Gürel Satranç Olimpiyatlarında Yarışıyor

Yaz Olimpiyatlarının bitmesinin ardından sıra geldi Satranç Olimpiyatlarına. 10 Eylül'de başlayan Satranç Olimpiyatları, 23 Eylül'de sona erecek. Ülkemizi ise birbirinden başarılı isimler temsil ediyor.

Satranç Olimpiyatlarındaki temsilcilerimizden birisi de 8 yaşında satranca başlayan, 16 yaşındaki En Genç Büyük Usta Ediz Gürel.

10 Eylül'de başlayan Satranç Olimpiyatlarında Türkiye, bugüne kadar büyük bir yol katetti.

180'i aşkın ülkeden, 900'den fazla satranççının yarıştığı olimpiyatlarda, takımlar 4 asil ve bir yedek kişiden oluşuyor. 

Türkiye adına yarışan erkek ve kadın takımımızdaki satranççılarımız ise Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Mustafa Yılmaz, Vahap Şanal, Emre Can, Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli, Gülenay Aydın ve Hayale İsgenderova.

Takımın en dikkat çekici isimlerinden biri de hiç şüphesiz henüz 16 yaşındaki Ediz Gürel.

Board 2'de yarışan Ediz Gürel, 8 oyununda 7.5 puan almayı başardı. Gürel, 2889 puanlık bir performans sergileyerek inanılmaz bir başarıya imza attı.

Uluslararası Satranç Federasyonu, genç yeteneğimizin bir yıldız gibi parladığını belirtiyor;

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Genç yetenek Ediz Gürel, geçtiğimiz aylarda satranç dünyasının yıllardır akla gelen ilk ismi olan Magnus Carlsen'i alt etmeyi başarmıştı.

Magnus Carlsen, Ediz Gürel karşısında tarihi bir yenilgi almış, Gürel, satrançta zirve ismi şaşırtıcı bir hamleyle mat etmişti.

2024 Prag Uluslararası Satranç Festivali’nin Challangers bölümünde mücadele eden Gürel, bu mücadelede de şampiyonluk elde etmişti.

Milli sporcumuz Ediz Gürel, dünyanın önemli 10 satranç ustasının da yarıştığı turnuvada kategorisinin favorisi olan GM Anton Korobov'u alt etmeyi başarmıştı.

Gürel, 9 turda 6,5 yaparak şampiyon olmuş ve önümüzdeki yıl yapılacak olan dünyanın en iyi sporcularının yarıştığı Masters kategorisinde yarışmaya hak kazanmıştı!

TSF, yaptığı açıklamada genç satranççı Ediz Gürel'in Büyük Usta olduğunu büyük bir gururla duyurmuştu. Ediz Gürel, Türkiye'nin en genç GM (Büyük Usta) unvanını alan sporcusu oldu.

“Satranca 8 yaşımda başladım, en az 3 saatlik maçlar oynuyordum."

Ediz Gürel, Olimpiyatlarda Barış Avşar'a verdiği röportajda, henüz 8 yaşındayken satranca başladığını ve disiplinin ailesinden, annesinden ve babasından geldiğini belirtiyor.

Ediz Gürel, bir sonraki maçında ise İspanyol David Anton Guijarro ile karşılaşacak.

Ülkemizi satrançta temsil eden sporcularımızı tebrik ediyor, çıktıkları mücadelelerde başarılar diliyoruz! Yolunuz açık olsun gençler...

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Öncesi Büyük İddia: IP TV Engelleniyor mu?
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi: Yapay Zekadan Kim Kazanır Tahmini

Popüler İçerikler

İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR
21.09.2024

günah len oynamayın böyle şeyler ali erbaş konuşur şimdi kılıcını alıp😅

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ