Mobbing olarak da adlandırılan psikolojik taciz, çalışma hayatının en büyük sorunlarından biri.
Günümüzde hala pek çok işveren kültürel dinamikleri örnek göstererek çalışan üzerinde mobbing kapsamına giren talep ve isteklerde bulunuyor. Başlarda kazanılması oldukça zor olan mobbing davaları için sonuçlar artık oldukça farklı.
Peki Yargıtay, yönetici ve işverenin hangi davranışlarını mobbing sayıyor, gelin birlikte bakalım 👇
Nefes aldığımız için yaşadığımızı sandığımız, bunun içinde şükretmemiz gerektiği telkin ediliyor. İşveren sanki bize lütufta bulunuyor gibi davranıyor.
Türkiyede mobinge maruz kalınmayan iş yok denecek kadar azdır. Fakat işleyiş o kadar yavaş ve yorucu oluyor ki buna ömrünüz bile yetmeyebilir. Ben zamanında bir hastaneyi bize ettiklerinden dolayı mahkemeye vermiştim. Zamanında alınacak para 16k idi davayı 6 yıl sonra kazandım ve 16.3k para almıştım. Şimdi işyerinde alınacak paranız minimum diyelim 200k mahkemeye veriyorsunuz 6 yıl sonra 220k alıyorsunuz faizler aşırı düşük ama devlet sizden bir tahsilat yapacaksa 2 ayda paranın 2 katını isteyebilir. Çünkü adalet size başka onlara başka tecelli ediyor.
tüm sektörler de mobbing var artık çalışanlar ekonomik sıkıntı yetmezmiş gibi birde liyakatsız yöneticilerin mobbing sıkıntısını çekiyor