Seslerini Duyurmak İçin Gazeteye İlan Veren Kilislilerin Feryadı: 'Acele Edin, Ölüyoruz...'

Kilis huzur nedir unuttu... IŞİD, Kilis'i vurmaya devam ediyor. Roket saldırıları nedeniyle 21 kişinin can verdiği kentte önde gelen sivil toplum kuruluşları gazetelere ilan verdi. İlanda 'Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz. Sokakta öldürülüyoruz. Acele edin. Ölüyoruz. Kilis saldırı altında' denildi.

Şimdiye kadar 21 kişinin can verdiği, onlarca insanın yaralandığı Kilis'te hukukçular, sanayiciler ve esnaflar gazetelere verdikleri ilanla IŞİD'in roket saldırılarının hedefi olan kent için açık çağrı yaptı ve yardım istedi. 

Kilis Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları tarafından kaleme alınan bildiri şöyle:

#KiliseSESver

'Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın TBMM Başkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza ve Yüce Türk Milletine Açık Çağrı;

#KiliseSESver

Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz, Sokakta öldürülüyoruz.

'Biz haberlerde alt yazı değiliz'

onedio.com

Biz, haberlerde alt yazı, iki haber arasında bir kare değiliz! Magazin programlarının arasına sıkıştırılmayı kabul etmiyoruz.

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Can güvenliği istiyoruz. Yaralarımız sarılsın istiyoruz. Devletimize bağlıyız. Devletimizin korumasını ve şefkatini istiyoruz.

Sesimizi duyun. Sesimize ses verin. Unutmadığınızı, çaba harcadığınızı biliyoruz.

Ama acele edin. Ölüyoruz...

Kilis Saldırı altında. Vatan saldırı altında '

Kilis'te IŞİD Roketlerinden 1 Ölüm Daha: Bu Kez 6 Yaşındaki Nisa...

4 ayda 60'tan fazla roketin 'düştüğü' Kilis'te 21 can kaybı, onlarca yaralı...

img-s1.onedio.com

Roket mermileri okul bahçesi, cami kubbesi ve evlere isabet etti...

onedio.com
AFAD Kilis'e 'Düşen' Roketlere Karşı Broşür Yayınladı: 'Bilinçlenin, Sakin Olun'

Kilis Valisi Süleyman Tapsız 'abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz' demişti...

Valilik 21 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada kentteki açık alanlarda düzenlenecek her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün 30 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu. 

Gerekçe olarak da sosyal ağlarda bazı kişi ve grupların Suriyelilere yönelik tepkisel eylem çağrıları ve hazırlıkları gösterildi.

Kilis Sokakları Boş, İnsanlar Tedirgin: Çok Sayıda Kişi Göç Etti...

22 Nisan Cuma günü kentteki ikinci patlama sonrası toplanan gruplara polis biber gazı ile müdahale etmişti

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
06.05.2016

kilistekiler valiyi suçluyor, chp suçluyor mhp suçluyor ama asla hükümeti ve cumhurbaşkanını suçlamıyor(iki gün önce ordaydım)... rahat olun diğer seçim %70 den aşagı oy almayacaklar...

06.05.2016

Sen kilisin hangi tarafında oldun acaba? En tutucu akp'li insan bile hükümeti sorguluyor şu anda orada. Götünüzden fikir sıçmayın.

06.05.2016

Endişelenmeyin, sadece siz ölmüyorsunuz. Yakında tüm Türkiye aynı durumda olacak. Hepimiz sıradan bir Orta Doğu ülkesi olduğumuz gerçeği ile evlerimiz bombalanırken uyanacağız, yada uyanamayacağız. Hedef 2023, çok şükür 2023'e kadar ağzımıza tamamen sıçmış ülkeyi tamamen yok etmiş olacaklar.

06.05.2016

Malum partinin son çırpınışları bunlar hayalet. Ama evet, sessiz olursak hepimiz öleceğiz.

06.05.2016

Türkiye hava sahasına girdiği için gözünü kırpmadan Rus savaş jetini düşüren ülke nasıl olur da bunca saldırıdan sonra seyirci kalabilir. Bu ikiyüzlülüğün alasıdır.

06.05.2016

Hayır ikiyüzlülük değil bu, sebep sonuç ilişkisi. Rusya'nın uçağını güç gösterisi yapayım diye düşürdüğü için halkını korumaya burnunu sınırdan çıkaramıyor. Çünkü çıkardığı an vurulacak.

TÜM YORUMLARI OKU (96)