Ses Kaydı Furyasında İki Yeni Kayıt

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ardı ardına yayınlanan ses kayıtlarına bu akşam iki tane daha eklendi. Gerçekliği teyit edilemeyen ses kayıtlarında, önceki gün yayınlanan ve AKP’ye yakın isimlerce montaj olduğu söylenen Bilal ErdoğanTayyip Erdoğan ses kaydına da referanslar var.

‘Başçalan’ ve ‘Haramzadeler’ twitter hesapları, bu akşam twitter’da arka arkaya iki ses kaydı paylaştı. Ses kayıtları doğru mudur bilinmez ancak kayıtlardan birinde 17 Aralık günü Bilal Erdoğan ve Tayyip Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen görüşmelere paralel olarak, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ‘sağ kolu’ M. N. Y. ile daha önceki tapelerde adı geçen iş adamı Faruk Kalyoncu’nun yardımcısı H. A. arasındaki “buluşma çabaları” yer alıyor. Bir diğer kayıtta ise Bilal Erdoğan ile Tayyip Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen bir başka dinleme yer alıyor.

İlk kayıttaki iki isim, yayınlanan ve TİB kayıt numaraları yer alan tapeye göre bir miktar paranın transferi konusunu nasıl halledeceklerini konuşuyor.

Tapede yer alan yazılar, iki isim arasındaki ‘buluşma’ görüşmelerinin önceki gün yayınlanan ve Kılıçdaroğlu’nun “gerçek”, Tayyip Erdoğan’ın ise “montaj” ve “dublaj” dediği ses kayıtlarına paralel gerçekleştiği iddiasını içeriyor.

Ancak konuşmalarda önceki günkü kayıtta adları geçen Bilal Erdoğan ve Başbakan Erdoğan’a sözlü herhangi bir atıf yok. Kayıtlarda o günkü kayıtlara atıf olarak sadece ‘para, dolar, euro’ kelimeleri ile bir iş adamının adı geçiyor.

Görüşmelerden biri, 17.12.2013 tarihinde ‘iddia edilen 2. görüşme olan’ 11.17′deki kayda müteakip saat 11:52:15′te gerçekleşiyor.

Diğer görüşme ise, ertesi gün olan 18.12.2013 tarihinde, yine iddia edilen 5. görüşme olan 10.58′deki kayıttan 1,5 saat kadar önce 09:28:48′de gerçekleşiyor.

Yayınlanan ikinci kayıtta yer alan yazılar ise, Erdoğan ailesinin bir iş adamından rüşvet aldığını iddia ediyor ancak ses kaydında bu iddiaya direkt bir referans yok.

“Başçalan iş adamlarından rüşvet alırken” başlığıyla youtube’dan yayınlanan kayda göre, ses kaydında Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen iki kişi yaptığı iş devlet teşviki kapsamına alınan S.A. olduğu iddia edilen iş adamından alınacak para üzerine konuşuyor. Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişi “S.A.’nın ancak “10 (milyon dolar) filan kadar bir miktarı biriktirdiğini” ve verebileceğini söyleyince Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişi “Alma, sakın alma. Ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin. Getirmeyecekse gerek yok. Başkaları getiriyor da o niye getirmiyor. Ama düşüyorlar. Kucağımıza düşecekler merak etme” diyor.

Zete

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık