Ses ile URL Paylaşımı Yapan Chrome Uzantısı: Google Tone

Google’ın kendi geliştirdiği yeni Chrome uzantısı Google Tone, ses teknolojisi ile bilgisayarlar arasında URL paylaşımı yapmayı sağlıyor.

Google, URL paylaşımını çok daha kolay hale getirmek amacıyla Google Tone adındaki yeni Chrome uzantısını kullanıma sundu. Uzantı, ses teknolojisini kullanarak aynı anda birden fazla bilgisayar ile bağlantı paylaşımı yapmayı sağlıyor.

Google Tone uzantısını kullanabilmek için, uzantının en az iki bilgisayarda yüklü olması, bilgisayarın birbirlerine işitme mesafesinde bulunması ve seslerinin açık olması gerekiyor.

Uzantının çalışma mantığı ise kısaca şöyle: Paylaşmak istediğiniz URL’nin tarayıcı sekmesindeyken uzantının kısayoluna tıklıyorsunuz. Ardından uzantı “bip” sesleri çıkarana kadar bekliyorsunuz. Sonrasında ise bu uzantının çıkardığı sesler, yakındaki bilgisayarlar tarafından algılanıyor ve Chrome tarayıcıları üzerinden o bilgisayarlara bildirim gönderiliyor. URL paylaşım sistemi kısaca bu şekilde çalışıyor.

Google Tone için bilgisayarların işitme mesafesinde bulunması gerekiyor.

Google çalışanlarından Alex Kauffmann ve Boris Smus tarafından geliştirilen Google Tone, şimdilik bir test çalışması olarak adlandırılıyor. İlk olarak sadece eğlence amacıyla geliştirilen uzantı; daha sonra toplantı vs. gibi yakın mesafede birden fazla bilgisayarın bulunduğu ortamlarda URL paylaşımını kolaylaştıracağını düşünerek, üzerinde daha fazla duruluyor.

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Google Tone uzantısı, özellikle bir iş için toplanan ve sık sık URL paylaşımı yapması gereken kişilere ve gruplara oldukça faydalı olacak gibi görünüyor. Uzantının ses ile çalışması ise diğer URL paylaşımı yapan Chrome uzantılarınagöre kendisini çok daha özgün ve eğlenceli kılıyor.

Google Tone: Chrome Web Mağazası

 Barış Mancar | WebMasto

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood