Servisten Atılan 10 Yaşındaki Kızına 8 Kilometre Boyunca Yürüme Cezası Verdi: 'Zorbalık Kabul Edilemez'

ABD'nin Ohio eyaletinde bir arkadaşını tehdit ettiği gerekçesiyle 3 gün okul servisine binmeme cezası alan 10 yaşındaki çocuğa bir ceza da babasından geldi. Matt Cox isimli baba, çocuğunun zorbalık nedeniyle ikinci defa okul servisinden ceza almasının ardından, onu 2 derecede yaklaşık 8 kilometre yürüttü.

Baba Cox, kızı Kristen'ı okula yürürken arabayla arkasından takip etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Cox, paylaştığı videonun altına, 'Önde yürüyen güzel hanımefendi, zorbalık nedeniyle ikinci kez okul servisinden atılan benim 10 yaşındaki kızım. Önce şunu söyleyeyim, zorbalık kabul edilemez. Özellikle de benim evimde. Kızım Cuma günü servisten atıldığına dair yazıyı bana getirip 'Baba önümüzdeki hafta beni okula sen götürmek zorunda kalacaksın' dedi' notunu düştü.

"Birçok çocuk ailelerinin onlar için yaptıklarını bir ayrıcalık değil, bir hak olarak görüyor."

Cox, ailelerin çocuklarına yaptıkları şeylerin, çocukların hakları değil ailelerin ayrıcalıkları olduğunu 'Gördüğünüz gibi, bu sabah dersini alıyor. Birçok çocuk ailelerinin onlar için yaptıklarını bir ayrıcalık değil, bir hak olarak görüyor. Ebeveynlerinin kendilerini arabayla okula bırakmaları ya da okul servisine binmeleri gibi. Bunların hepsi ayrıcalık ve öyle kabul edilmeli' ifadeleriyle anlattı.

"Çocuklar, bunu izliyorsanız lütfen zorbalığın kabul edilemez bir şey olduğunu anlayın."

Cox yaptığı paylaşımda 'Biliyorum belki de birçok ebeveyn benim yaptığımı onaylamayacak. Ama kızıma bir ders vermek ve onu zorbalıktan vazgeçirmek için doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapıyorum. Çocuklar, bunu izliyorsanız lütfen zorbalığın kabul edilemez bir şey olduğunu anlayın' diyerek başka çocukların da zorbalıktan uzak durması gerektiğini ifade etti.

Facebook üzerinden videoya gelen yorumlarda Cox'a destek çıkanlar olsa da yine de Cox'un aşırıya kaçtığını düşünenler de oldu.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.12.2018

Aman bizim şimdiki şımarık piçlere kimse bir şey demesin,büyükleri kızmasın,öğretmeni kulağını çekmesin hatta maskarası olsun.iyi yapmış tabiki.Ağaç yaşken eğilir.Yoksa daha sonraları hiç zaptedemezsin.

07.12.2018

Aman çocuğum üşümesin aman çocugum ıslanmasın aman aman amk o büyüttüğün çocuk olmuyor işte bırak biraz hayatın gerçeklerini tatsın. çok güzel olmuş helal cox versene borcx

07.12.2018

Günümüz ebeveynlerinin en büyük yanlışları bu söyledikleriniz aslında. Çocuklarımızı zorlukla baş edemeyecek şekilde büyütüyoruz. Canı sıkıldığında kendine bir meşgale dahi bulamayan çocuklarımız büyüyüp gerçek hayata atıldığı zaman ufacık problemlerde dahi darmadağın olabiliyor bu yüzden. Bırakın çocukların canı sıkılsın. Bırakın kendi kendilerine bir hobi, bir uğraş bir sorumluluk edinsinler. Çocuğu kocaman bir fanusun içinde büyütmek ona yapılan en büyük kötülüklerden biri bence. Çocuğuma neden aşı yaptınız, canını yakmışsınız diyerek okul basan anne babalar var. Daha ne diyeyim.

Harika yapmış..Pişkin pişkin beni sen bırakıcan demek dersini almadığı anlamına gelir. Mesafe uzun ama kafası anca alır

TÜM YORUMLARI OKU (43)