Efsanesi dillere destan Call of Duty serisinin son oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3 seri tarihinde eşi görülmemiş biçimde çakıldı. Oyunun hem inceleme puanları hem de eleştirmen notları felaket.
Efsanesi dillere destan Call of Duty serisinin son oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3 seri tarihinde eşi görülmemiş biçimde çakıldı. Oyunun hem inceleme puanları hem de eleştirmen notları felaket.
İlk oyunuyla 2003 yılında hayatlarımıza giren seri yıllar içerisinde pek çok yan oyun ve ürünle gün geçtikçe daha da büyüdü. Call of Duty şimdilerde kısacık bir hikaye modu ve online'a ağırlık veren bir strateji gütse de çoğu oyuncunun aklı hala tadı damağımızda kalan o sinematik aksiyon ve anlatımın bulunduğu ilk oyunlarda.
Seri tarihinin en unutulmaz karakterlerini barındıran Task Force 141 ile bizleri yeniden buluşturan oyun Steam'de 2 bin TL'lik dudak uçuklatan bir fiyata satılıyor. Ancak bu fiyatı gözden çıkartıp özledikleri Call of Duty deneyimine kavuşmak isteyen oyuncular hayli öfkeli.
Oyunun Metacritic puanı 50 iken oyun basınının Call of Duty: Modern Warfare 3'e insaflı bile davrandığını söyleyebiliriz zira yapımın kullanıcılardan gelen puanı 10 üzerinden 1.5 seviyesinde! Yurtdışında 70 dolara satılan oyun hakkında öne çıkan genel eleştiriler hikaye modunun online mekaniklerle bezeli bir biçimde sunulması, aptal yapay zekalar ve buglar üzerinde yoğunlaşıyor.
Oyun basınının saygın isimlerinden Jason Schreier'ın aktardıklarına göre yapım esasen Call of Duty: Modern Warfare 2 için tasarlanmış bir genişleme paketiyken Activision bu DLC'yi bir ana oyun olarak karşımıza çıkartma kararı almış. Böylesi büyük ölçekli olması beklenen bir oyun için bir yıllık hayli yetersiz bir geliştirme sürecinin ardından çıkan oyun ise kimseleri şaşırtmayacak bir biçimde ciddi bir hayal kırıklığı olarak karşımızda duruyor.
Bir CoD sever olarak arka arkaya 2 mw çıkartmanın nelere sebep olacağını biliyordum. Mw2 nin 10 günde kazandığı 1milyar dolar ve diablonun yüksek gelirleri bunların gözünü doyurmamış demek ki. İnşallah Microsoft bunları adam eder. Microsoft da bu güne kadar çok iyi bir şey yapmadı ama en azından dlc yi oyuna çevirip 70 dolardan satmazlar. Olan güzelim cod serisine oldu. Büyük bir potansiyelin bu şekilde boşa harcanması yazık. Bundan sonra da zor toparlanır cod. Körfez savaşını konu alacak black ops un devrim niteliğinde olması lazım.