Serebral Palsili Bir Çocuğun Merdiven Çıkamayacağını Söyleyen Ayarsız Takipçisine Ceyda Düvenci'nin Verdiği Ayakta Alkışlanası Cevap

Gördüğüm en güçlü kadınlardan bir tanesi Ceyda Düvenci...

1990'lı yıllarda podyumlarda fırtınalar estirdikten sonra ekranlara transfer olan Ceyda Düvenci magazinden uzak aile yaşantısı, mütevazılığı ve duyarlılığıyla herkesi kendine hayran bırakıyor desek abartmış olmayız...

Son dönemde ekranlardan ziyade sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve bazı reklamlarda boy gösteren Ceyda Düvenci Instagram'da paylaştığı aile fotoğraflarıyla da beğeni topluyor.

Nasıl beğenilmesin ki... Yıllarca emek verdikten sonra aşkı Bülent Şakrak'ta buldu, yeniden evlendi, bir çocuk sahibi daha oldu ve mutlu aile fotoğrafının sözlükteki tanımı haline geldi.

İki kırık kalbin buluşması demiştik daha önce onlar hakkında... Zorlu ilişkilerinden yaralı çıkmış, şifayı birbirinde bulmuştu Ceyda Düvenci ile Bülent Şakrak...

Ve bu şifalı ilişki hiç şüphesiz Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa'ya da çok ama çok iyi geldi.

Doğum sırasında beyin kanaması geçirdiği için Serebral Palsi'yle mücadele etmek zorunda kalan Melisa sevgi dolu bir ailede, en önemlisi de mutlu ve fedakar bir anneyle büyüyor. Bunun ne kadar paha biçilemez olduğunu Ceyda Düvenci'nin paylaşımlarını takip ederek rahatlıkla görebilirsiniz.

Anne-kız arasındaki o güzel ilişki fotoğraflara tabii ki yansıyor ama Ceyda Düvenci, hem Melisa'ya hem de özel gereksinimleri olan tüm çocuklara kalıcı bir şeyler bırakma peşindeydi.

Ve bunu da çıkardığı kitaplarla gerçekleştirdi! Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra Balköpüğü isminde bir kitap serisi çıkaran Ceyda Düvenci, Serebral Palsi'li bir kahraman olan Melisa'yı baş kahraman yaptı.

Bu modern hikayede normal çocuklarla Serebral Palsi'li çocukların farklılıklarını anlatıyor Ceyda Düvenci...

Farklı olanın korkulacak ya da yargılanacak bir tarafı olmadığını çocuklarla kendi kelimeleriyle iletiyor.

Kitabın tanıtımı için Ayşe Arman'a röportaj veren Ceyda Düvenci hem kitapla ilgili ayrıntıları anlattı hem de kızı Melisa ve oğlu Ali'yle sürdürdüğü yaşantısından bahsetti.

Ama tuhaf insanlar her zaman oradalar, bilirsiniz... Ayşe Arman'ın Instagram hesabına yüklediği fotoğraflara bir takipçisinden yorum geldi.

Kendisi de Serebral Palsi'li bir çocuğun annesi olduğunu söyleyen takipçi, Ceyda Düvenci'yi gerçeklerden uzak olmakla suçladı.

Kaynak

Diğer takipçilerin cevaplarına rağmen devam etti.

Kaynak

Ve sonunda Ceyda Düvenci patladı: "Eğitiminiz, saygısız olmanıza engel olamamış..."

Kaynak

Ne diyelim ki? Ceyda Düvenci ailesiyle birlikte bu mücadeleyi kendisi veriyor ve Serebral Palsi'li bir çocuğunun her anını tecrübe ediyor. Ondan daha fazla biliyor olamazsınız sanki...

Bu mutlu aile fotoğrafı da her şeyi özetliyor, siz ne dersiniz?

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
YORUMLAR
06.11.2019

sosyal medya insanların içinden canavar çıkardı , yada olan canavarı uyandırdı . Çok kötüyüz lan :(

06.11.2019

Ne anlatmasini bekliyor masal kitabinda bu amk gerizekalisi? Cocuklar haraket edemesin hep basarisiz olsun eve kapansin mi?masal kitabi oglum bu ne gerizekali ve manyak insanlar var ya! Bir de cocugu da ayni hastaliktan muzdaripmis yazik cocuk yuksek ihtimal senin yuzunden kotu durumda! Ben ceyda duvenciyi oyle cok sevmem ama arada instada goruyorum bulent bayagi kizim melisa melisam falan abdye beraber kizin tedavisi icin gidip geliyor falan belli yani kizla ilgilendikleri kiz hep mutlu zaten. Hadi de yarisma sundu melisadan bahsede bahsede...valla su falligin cocuguna uzuldum hani bir de yapabilen de var neyi sindiremedin senin cocugun yapamiyor diye mi bu ofken? Kiyamam o kuzuya Allah bilir ne yasatiyorsun...

06.11.2019

Bu insanların kalpleri kararmakla kalmamış, kalplerinde ki kararmışlığı başka insanlara da bulaştırma derdindeler. İçinizde kusmakla, dışa vurmakla bitiremeyeceğiniz bir nefret, öfke birikmiş. Allah akıl fikir ve vicdan versin. Saygılar.

TÜM YORUMLARI OKU (5)