Serdar Ali Çeliker’in Açıklamaları Tepki Çekmişti: RTÜK, VOLE İçin Harekete Geçti

Yorumcu Serdar Ali Çelikler, dün akşam oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçının ardından karşılaşmanın hakemleri için ağır sözler kullanmıştı. Çeliker, tepki çeken açıklamalar sonrasında özür dilemiş ve uzun süre ekranlarda olmayacağını açıklamıştı. RTÜK, programın yapıldığı VOLE uygulamasıyla ilgili harekete geçti.

Serdar Ali Çelikler, Bitigen için “Adam değilsin, senin anana avradına sövseler duymayacaksın, karına sövseler ‘buyur abi akşam ben getireyim’ diyeceksin” dedi.

Detaylar 👇

Serdar Ali Çelikler’in Galatasaray Maçının Hakemi Abdülkadir Bitigen’e Söyledikleri Büyük Tepki Çekti

RTÜK, programında yayınlandığı VOLE uygulamasının mobil uygulamasından yayın yapmasının yasal olmadığını ve kuruma lisans başvurusu için 72 saat süre tanındığını açıkladı.

“Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarını rahatsız edici içerikteki yayın, şu anda görev sahamızda bulunmayan “YouTube” video paylaşım mecrasından gerçekleştirilmiştir. Bu tür yayınların denetimi hususunda “YouTube” ile görüşmeler devam etmektedir.”

“Ayrıca, ilgili yayının kamuoyunu rahatsız etmesinden dolayı RTÜK yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ve ilgili taraflarla görüşerek ikili ilişkilerle konuya müdahil olmuştur. Sayın TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir.”

“Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir.”

“Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları zorunludur. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile İzin ve Tahsisler Dairesinin teknik çalışmalarının ardından mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan “VOLE”, lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Galatasaray'ın Forveti Carlos Vinicius'un Yardımcı Hakeme Tepkisi Eleştirilere Neden Oldu

Popüler İçerikler

2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
İrlanda’da Bir Marketten 5 Euro’yla Yaptığı Alışverişle 5 Kişilik Yemek Hazırlayan Kadın Gündem Oldu
YORUMLAR
27.02.2024

İyi olmuş haramzade fenerli serdar aliye.sen önce fenerin aldığı haksız penaltılara bak

27.02.2024

ananizi fetoya siktirdiginiz yetmemis gibi okulunda hala fransiz bayragi dalgalandiranlar sizlersiniz. gotveren başkaninda gelmiş galatasaray kurtulus savasinda mucadele etti diye aciklama yapmis. galatasarayin kurtulus savaşi mazisi bile yok anasini gotten siktigimin yalancilari sizi. orospunun firlattiklari sizi ulke isgal edilirken fransizlara gotverenler sizlerdiniz anasini avradini siktigimin kolpalari sizi. zaferin rengi filmi cikti diye olayi canakkaleye bagladiniz vatan millet ayagina anasını siktiğimin ibneleri sizi. güya 1915 yılında "fransız bayrağını türk toprakları üzerinde gururla dalgalanmasını sağlayan, nam-ı diğer "küçük fransa" galatasaray camiasına ve ordumuz ileri gelenlerini en güzel şekilde ağırlayan galatasaray lisesi öğretmen ve görevlilerine teşekkürü bir borç bilirim" demiş olan işgal kuvvetleri komutanı. al bu mektubuda ananin amina sok amina kodumun ibne saraylilari sizi

27.02.2024

Doğru söyleyenin 9 köyden kovulma durumu. Aman Fetösaray'a bişey olmasın.

27.02.2024

seni sikerler bı vole cakarlar görürsün.tuttugun lanet spor takım yada klup neyse bu sana kimsenin ailesine küfür etme hakkı vermez ...gerçi düzgün olan ne kaldı ki bu ülkede

TÜM YORUMLARI OKU (15)