Şenol Güneş: "Sürprize İzin Vermek İstemiyoruz"

Şenol Güneş ve Rholdolfo UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda oynanacak olan Skenderbeu maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

'SKENDERBEU İZ BIRAKTI'

Skenderbeu'nun performansını değerlendiren Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 'Skenderbeu ilk başta grubun gerisindeydi ama oynadığı oyunla büyük bir iz bıraktı. Hem Moskova'da hem Lisbon'da hem de evindeki maçlarda beklenin üstüne çıktı. İlginç bir takım. Savunma anlayışları, kontra atak anlayışları başarılı. Tecrübe sorunu yaşıyorlar biraz. Diğer takımlara sürpriz yaptılar. Biz buna izin vermek istemiyoruz. Umuyorum ki bu maçı kazanır ve gruptan çıkarız. Rakiplerin maçlarına sonra bakarız. Bu hafta üç maç oynayacağız ama biz bunlara alışığız. Umarım taraftar yanımızda olur. Burada sıkıntı yaşayabiliriz ama umarım bu düşüncemde yanılırım.' diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİYİZ'

Maç temposunun yoğunluğu nedeniyle rotasyona gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya cevap veren tecrübeli çalıştırıcı, 'Türkiye'nin iyi takımlarından biriyiz. Sonuçlar bazen bunu değiştiriyor. Oyun olarak doğru yoldayız ve iyiye gidiyoruz. Savunmanın oturması gerektiği için fazla rotasyon yapmadık geride. Bir de öndeki hamlelerle maç üzerinde daha etkili olabiliyorsunuz. Üç günde bir oynuyoruz. Herkesin oynama şansı var. İdeal 11'i belirleyecek de değiştirecek de oyuncular.' dedi.

'OYUNCU KAYBETMEK İSTEMİYORUM'

Veli Kavlak'ın sağlık durumuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Güneş, 'Veli henüz hazır değil. Bu tarz maçlarda riske edemeyiz. Zamana ihtiyacı var. Ümraniye maçında da düşündük ama oynatmadık. Oyuncu kaybetmek istemiyorum. Ben hiçbir oyuncuyu riskliyse oynatmam. Tolgay'ın da ikinci yarıda aramıza katılmasını bekliyoruz. Her gün takip ediyoruz. İyi çalışıyorlar. Ramon, Pedro, Milosevic, Mustafa, Serdar... Az oynadılar ama hepsinden memnunum. Göreve hazır olmaları da takıma katkı yapmaktır.' diye konuştu.

'KAZANMAMIZ TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ'

Maçı kazanmalarının önemine de değinen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş sözlerini, 'Bu maçı kazanmamız hem bizim hem de Türkiye için önemli. En zor maç ilk maçtır. Hiçbir mazeret kötü oyuna sebep gösterilemez. Büyük takımsanız büyük işler yapacaksınız. Haklı çıkarız ama sonuç getirmez. Her şeyi göğüslememiz lazım. Olimpiyat'ta zemin iyi ama havayı bilemiyorum. Saha, hakem, rakip... Her şeyi aşmamız lazım. Yeni stat için başkan karar verir. Biz sadece fikrimizi söyleriz. Biz tamamen maçlara odaklandık.' diyerek noktaladı.

Rhodolfo: ‘Zor bir maça çıkacağız’

“Yarın zor bir maça çıkacağız. Rakibe saygı duymalıyız. Rakibimiz, Lizbon’u deplasmanda yenmişti. Orada oynadığımız maç çok zordu. Bu maça final gibi yaklaşmalıyız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız kazanmak için. Çok maç oynamaya alışkınım. İyi dinlenirseniz dikkatli olursanız herhangi bir sorun olmuyor. Kulüpte iyi durumda olmamız için her imkan var. Buradaki ortam çok iyi. Geldiğimden beri bana çok yardımcı oldular. Saha içinde elimden geleni yapıyorum. Sahip olduğumuz takımla şampiyonluklara yürüyebiliriz.”

Goal

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"