Şener Üşümezsoy’un İstanbul Depremiyle İlgili Ezber Bozan Açıklamaları Gündem Oldu

Ülkemizdeki birçok uzman, yakın zamanda Marmara Denizi’nde en az 7 büyüklüğünde deprem meydana geleceğini söylüyor. Ancak Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bu görüşlerin tam aksini savunuyor. Üşümezsoy, sosyal medyada da paylaşılan bir videosunda “İstanbul yani Marmara Bölgesi deprem riskinin en düşük olduğu bölge” ifadelerini kullandı.

Naci Görür, Celal Şengör, Hasan Sözbilir, Haluk Özener gibi uzmanlar, Marmara Bölgesi’nde en az 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini sık sık dile getirerek yetkilileri ve vatandaşları uyarıyor.

Son olarak Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi de Marmara Denizi’nde 7.4 büyüklüğünde deprem beklediklerini açıklamıştı.

Ancak bazı yer bilimciler, bu uzmanların görüşlerinin aksini savunuyor.

Mesela Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi’nde depremin olacağını ama zikredilen şiddetlerin yanlış olduğunu söylüyor.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise Marmara Denizi’nde beklenen deprem olmayacağını ve enerjinin 1999 depremleriyle açığa çıktığı görüşünü savunuyor.

Üşümezsoy’un sosyal medyada paylaşılan bir videoda, “İstanbul, yani Marmara Bölgesi Türkiye’nin deprem yönünden en güvenli yer” dediği ortaya çıktı.

İşte Şener Üşümezsoy’un açıklamaları 👇

Şener Üşümezsoy’un açıklamaları sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan oldu 👇

👇

👇

👇

Bambaşka bir yorum 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Alman Uzmanlardan İstanbulluları Korkutan Açıklama: "Beklenen Deprem Gerçekleşebilir!"
Yer Bilimci Hasan Sözbilir İstanbul Depreminin Tam Yerini Açıkladı
Naci Görür’den İstanbul İçin Ciddi Uyarı: “Artık İhtimalin Sonundayız”

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
19.08.2023

100 bilim insanından 99'u olacak dedikten sonra 1'i olmayacak deyince hangisine inanılıp hangisine göre hareket edilmeli sizce 🙃 Her ne olursa olsun Türkiye bir deprem ülkesi, yakın zamanda deprem olmasa ileride mutlaka olacak. Öyle ya da böyle deprem konusunda herkes bilinçli olmalı ve binalarımızı ona göre yapmalıyız. Bu kadar basit. Marmara'da yaşanması beklenen depremin ülkemiz için nasıl bir yıkıma yol açabileceğinin herkes farkında değil. Bunun olasılığı, ihtimali bile acil önlem alınmasını gerektiriyor. Bu konuda halkın çok çaresiz bırakıldığını düşünüyorum :( Devletin desteği olmadan halkın bu konuda yapabilecekleri çok kısıtlı :( Umarım bir mucize olur da devlet ciddiye alır :(

o zaman cokluktaysa marifet Türkiye'de yönetim doğru kişilerin elinde:) korona içinde dediler bak şimdi aşılar için ne dumenler dönüyor aşın bu kafayı

19.08.2023

Şener hoca doğrudur yanlıştır bilemem ama, Naci hocaya iyice kıl olmaya başladım, popüler olmaya gündeme gelmeye çalışıyor gibi, her gün her gün bi yerde konuşuyo felaket senaryoları üretiyo milletin psikolojisini bozuyo iyice, her gün konuşunca noluyo çürük binaların hepsi 1 günde yıkılıp 2. gün yenileri mi dikiliyo? Ahmet Ercan hocanın konuşmaları en aklıma yatanı benim

19.08.2023

Köyün delisi gibi bir adam, kim niye ciddiye alıyor ki bunu :D :D

19.08.2023

araştır bir bakalım deli mi değil mi anlarsın

TÜM YORUMLARI OKU (33)