Senaryo, Blog, Kısa Film Hazırlama Lise Müfredatına Girdi

MEB liselerde okutulan dil ve anlatım dersiyle Türk edebiyatı dersini birleştirdi. Türk dili ve edebiyatı adını alan yeni dersin içeriğine senaryo, blog, e-posta, kısa film hazırlama gibi konular da eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede okunan Türk edebiyatı ile dil ve anlatım derslerini birleştirdi. Yeni dersin adı Türk dili ve edebiyatı oldu.

Ayrıca müfredata öğrencilerin günlük hayatta kullandığı yeni konular da eklendi. Senaryo, e-posta, günlük, blog, hazırlıklı konuşma, dinleme, açık oturum ve panel, senaryo yazma, kısa film hazırlama, şiir dinletisi sunma gibi sözlü ve yazılı ifadenin geliştirilmesine yönelik konular bunlardan bazıları.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
19.02.2016

Bunlar iyi güzel de 60'lık edebiyat hocaları nasıl öğretecek bunları?

19.02.2016

Aslında olacak şey: ''Siz Ygs ye gireceksiniz bırakın bu işleri. Çıkarın test çözün, dil bilgisi çalışın. Boş boş oturmak yok''

19.02.2016

üniversitesini okuyan biri olarak diyorum hiç bir bok öğretemezler.Çünkü bu tip bilgileri kavrayıp öğrenebilmek için iyi bir okur olması lazım insanın, bizim insanımızda okurluk bilinci yok üniversitede eline alıp iki kitap okumayan ve öğrencileri birazda buna zorlayan ezberci eğitim sistemi ile hiç bir bok düzgün öğretilmez tıpkı ingilizcenin matemetiğin öğretilemediği gibi.Öğretiliyormuş gibi yapılır.Her şeyden önce okuma bilinci aşılanmı.

TÜM YORUMLARI OKU (12)