Sen Her Şeyden Özel ve Güzelsin: Bedeninle Barışmak İçin Deneyebileceğin 10 Şey

Bedenimiz bu dünyada sahip olduğumuz en eşsiz şeydir. Bedenini anlamak ve onunla barışmak isteyip nereden başlayacağını bilmiyorsan senin için birkaç tavsiye sıraladık! Unutma ki, bu dünyadaki hiçbir beden sana sahip olduğun beden kadar iyi hissettiremez...

1. Aynalar düşmanın değil dostun olsun...

Bedeninle barışmak için yapman gereken ilk şey aynada gördüğün kişi ile barışmak olmalı... Kendine dikkatlice bak ve seni neyin memnun etmediğini öncelikle kendin keşfet! Daha sonra harekete geçmek için bolca vaktin olacak!

2. Olduğun her anın tadını çıkar çünkü bir daha geri dönemeyeceksin.

Harekete geçmek diyerek son sürat koşacağın bir maraton koşusundan bahsetmiyorum elbette... Yavaş yavaş anın tadını çıkararak yürüdüğün yolda, bedeninin her halini kabullenip severek devam etmek olduğun her anın keyfini çıkarmanı sağlayacaktır!

3. Bedeninin ne istediğini dinle...

Bedenine iyi bakmak için öncelikle onunla iletişim halinde olmalısın... Durup soluklandığında seni neyin mutlu edip etmeyeceğine karar vermen çok önemli çünkü harekete geçtiğinde ne yapman gerektiğini bilmelisin!

4. Kendini her zaman takdir etmelisin!

Unutma ki, adım atmak sona varmak değildir. Karar verdiğin bir şeye adım atmak senin yolun yarısını yürüdüğün anlamına gelir. O yolda her zaman kendine iltifat et!

5. Değişimin için mucizeler bekleme, ışık sadece senin içinde...

İlk maddeye geri dönelim ve aynaya tekrar bak. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsun ama nasıl başlayacağını bilemiyorsun bu yüzden de sürekli bir işaret veya arkandan birinin ittirmesini bekliyorsun... Değişimin sadece sen adım attığında gerçekleşeceğini ve değişim ışığının sadece senin içinde olduğunu unutma! Böylece attığın tüm adımlar anlık olur.

6. Günde 15 dakika kendi içine yolculuk yap...

Kendi ışığını keşfetmek ve bedenine olumlu yansıtmak için meditasyon yapmalısın! Bu sayede senin kendinle konuşmaya korktuğun her şey bir bir açığa çıkacak ve zihninden attığın her olumsuz düşünce bedenine olumlu yansıyacak!

7. Mutlu olmak için büyük nedenler arama!

Mutlu olmak sadece inanılmaz büyük olaylarda değil aksine küçük anlarda gizlenmiştir! Bedeninin gülmeye ve kalpten mutluluğu hissetmeye ihtiyacı var. Sana iyi gelen şeyleri belirlemen işte tam bu noktada çok önemli çünkü hepsi sana mutluluk olarak geri dönecek!

8. Her gün düzenli olarak bakım yapmayı dene...

Bütün gün farkında olmasak da bulunduğumuz ortamın kiri vücudumuzda toplanıyor ve üstümüzde göremediğimiz bir ağırlık yapıyor! Her gece yatmadan önce yapacağın temizleme rutini cildini rahatlatacak ve nefes almasını sağlayacak!

9. Bedeninle olan iyileşme sürecinde dostlarının desteğini kabul et...

Yürüdüğünüz yolu ne kadar yavaş yürürseniz yürüyün bir süre sonra yanınızda sevdiğiniz birini arayacaksınız. Bu yüzden sosyal çevrenizin bu süreçte size vereceği desteği kabul edin.

10. Kıyafet tercihiniz size kalsın!

Kendini içinde iyi hissettiğin kıyafetleri seçmek geçireceğin günün bedenine olumlu yansımasına neden olur. Hatta küçük bir araştırma yaparak bedenine göre doğru kıyafetler giymek, aynaya baktığında kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaktır!

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
YORUMLAR
13.10.2023

Ayna ayna söyle bana:))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ