Sen Buzladın Ama Herkes Orada Ne Yazdığını Biliyor: Star TV Kibar Feyzo'daki Sloganı Sansürledi...

Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman bir dönemin sorunlarını hicvederek beyaz perdeye taşıyan engin sanatçılar. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen televizyonlarda filmlerine rastladığımızda defalarca izlenilmesine rağmen kimsenin kanalı değiştirmeye eli gitmez. Son yıllarda filmlerindeki argo sözcükler nedeniyle uygulanan 'bip'ler seyir zevkini biraz düşürse de o filmler baştan sona defalarca izlenir. 

Fakat bu sefer sansürün boyutu bir seviye daha ileri gitti. Kibar Feyzo filminde yer alan bir 'karalama' Star TV tarafından seyirciye gösterilmedi. Karalamaya göre 'işçiler kardeş'ti peki patron?

Başlık parasını denkleştirmek için kente gidip çalışmaya başlayan Feyzo’nun mücadelesini anlatan filmde, dönemin siyasi atmosferine de yer veriliyor.

Fakat onların yıllar önce perdeden kitlelere aktardıkları atmosfer günümüze ulaşamıyor. Söz konusu sansür de tam olarak aşığıdaki karede yapılıyor 👇

'Film 1978 yılında yapılmış. Tam 39 yıl önce!'

Konuyu Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu köşesine taşıdı. 'Kemal Sunal'a İlginç Sansür' başlıklı yazının bir kısmı şu şekilde:

‘Kibar Feyzo’ 70’li yılların filmi. Kim bilir kaç defa izledik. Özel televizyon tarihi kadar eskidir. Kemal Sunal filmleri, kanalların kurtarıcısıdır. Sanırım bu hiç bitmeyecek. Zaman içinde filmlerin farklı farklı ‘bip’ ve ‘buzlamalardan’ geçtiğini gördük. “Eşooleşek” biplemesine alıştık. ‘Kibar Feyzo’da bir sahne ve Kemal Sunal İstanbul’u anlatıyor: “Bu İstanbul acayip bir şehir, çok şey ögrenmişem (...) grev, ekmek ve özgürlük.” Sonra o yılların en meşhur sloganlarından biri yazıyor duvarda ve ona bakıyor; ‘İşçiler kardeş, patronlar....’

Görüntü de ‘buzlanmış’. Film 1978 yılında yapılmış. Tam 39 yıl önce!

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
01.08.2017

işçilerden bu kadar çok kortukları "biz ohali işçiler grev yapmasın diye uzatıyoruz" demelerinden belli olmuştu!!

01.08.2017

Kibar feyzo filminin mesajı öylede böylede ortada. İstedikleri kadar biplesinler sansürle kapatsınlar yazıları... daha çok dikkatleri üzerine çekiyor ve merak uyandırıyor. Zaten herkes biliyor o filmi yani neyin kafası bu? Yeni nesil çocukların algısıyla oynamak için onu anladıkta? 10 yaşındaki berkecan yeşilçam izleyeceğine gidip youtube'den "cs go dust2 hile" videolarını izler bence.

02.08.2017

CS GO yuda biliyoruz :DDD

01.08.2017

39 yıl önce yapılmış bir filmden bile korkuyorlar. Duyulmasın görülmesin düşünülmesin istenilmesun. Yalnızca arzu edilen şekilde yaşanılsın taht tıkırdamasın. Oynayan tahtın altına iskelet bile konabilir yeter ki bozulmasın düşmesin

TÜM YORUMLARI OKU (38)