Kılıçdaroğlu: 'Bu Ülkede Bir Başçalan Var'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Devletin içinde bir çete var, o çete yolsuzlukları yapıyor. 'Darbe oldu biz mağdur olduk'... Bu edebiyatı bırakın, mağdur edebiyatı yetti artık' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları

Eğer yolsuzluklar konusunda rüşvet konusunda hepimiz duyarlı olursak, haramilerin saltanatını yıkarsak bu ülke huzura kavuşmuş olur.

Bütün kamyoncu kardeşlerime söylüyorum. Bu mazot fiyatıyla siz kazanamazsınız, bu vergilerle siz kazanamazsınız, birileri kazanacak. Birileri malı götürecek. Sizler sadece eylem yapacaksınız.

Önümüzde yeni bir tarih var. 30 Mart var, sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını sandıkta yıkacağız.

Haramilerin iktidarını sandıkta yıkacağız.17 Aralık tarihini hepimiz ezberledik. Bende dedim ki arkadaşlara, dünyada mutlaka önemli olaylar olmuştur,

1399’da Moğol istilası başlamış. Gerçekten bir tufan gibi esip giden bir istila.

1790’da Meksika’da Aztek’lerin bir takvimi olduğu ortaya çıkmış.

1908’de İkinci meşruiyetin ilanından sonra ilk kez meclisi mebusan toplanmış.

2010 17 Aralığında Google insan vücudunun tamamının haritasını çıkaran yeni bir tarayıcısı geliştirmiş.

Peki bizim 17 Aralık’ta ne oldu?

17 Aralık 2013’te önemli bir gerçek ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye cumhuriyeti hükümetinin soyduğu çıktı ortaya. 17 Aralık bu açıdan çok önemli. Hiçbir yurttaşım unutmasın.

Bugün diyor ki 17 Aralık bir darbedir. Bu darbe 60 80 darbesinden çok daha önemlidir diyor. Yahu o zaman insanlar öldürüldü, küçüklerin çocukların yaşı büyütülüp idam edildi. Nasıl oluyor da kıyaslıyorsun? Nedeni şu, hortumlar kesildi ya.

‘ORTADA BİR DARBE FİLAN YOK YOLSUZLUK VAR’

Ortada bir darbe falan yok. Kimsenin darbe yaptığı falan da yok. Yolsuzluklar ortaya çıktı mı çıkmadı mı? Adam gibi sana soru sordum. Adam gibi cevap bekliyoruz senden. Banka genel müdürünün ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları darbeciler mi koydu? Malı götüreceksin, sıkışınca darbe yapıldı bana diyeceksin. Senin dört bakanın darbeci miydi? Bunlar malı götürüyorlar. Ülkeyi soyuyorlar. Bana darbe yapıldı diyor, gene mağdur edebiyatı. Ben mağdurum efendim diyor. Yeter artık bu mağdur edebiyatı.

HÂLÂ 'BEN MAĞDURUM DA MAĞDURUM'

Hapse girdin kardeşim, eyvallah. Mağdur oldun. Senin mağduriyetini gidermek için anayasayı değiştirdik. Yeni seçim yaptık, Siirt’ten milletvekili oldun. Hala ben mağdurum da mağdurum.

2004 hapisten çıktı başbakan oldu. Gitti bir şirket kurdu. İlk kez Başbakanlık koltuğundayken gidip şirket kuruyor. Ne için? Mağdur ya, gidermek için. Sonra başbakanlıktan aldığı maaş yetmiyor, gitti Schröder 2004’te. Diyor ki, sordum diyor kaç lira maaş alıyorsun. Demiş ki 15 bin Euro alıyorum, benim ki 3 bin Euro diyor ben mağdurum diyor.

Bu haberi okuduğum gün bütçe görüşmeleri vardı. “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın benim maaşım düşüktür diye şikayet etmeye hakkı yoktur” dedim.

10 bin lira alıyorsun, emekli maaşı alıyorsun, Kira vermiyorsun, otobüs parası vermiyorsun. Bu 9,5 milyon emekli mağdur değil mi? Emeklilere sesleniyorum, maaşımız az diyorsunuz. Fazla bile vermişler.

'BU ÜLKDE BİR BAŞÇALAN VAR'

Gerçekten 17 Aralık çok önemli. 247 milyar. Dediler ki hükümet sözcüsü atıldı. Bu çok afaki bir rakam. Yolsuzluk yok demiyor bakın. Yüksek mi düşük mü onu bilmiyoruz. Bu ülkede bir başçalan var. ne diyor? Eğer afakiyse kardeşim sen çıkar rakamı açıklarsın, biz de öğreniriz. En iyi rakamı çalan adam bilir, ne kadar götürdüğünü o bilir.

Rakam aslında büyük rakam değil. Bu daha çıkan kısmı. Hüsnü Mübarek’i bilirsiniz değil mi? Götürdüğü mal, 55 milyar dolar. Bunların ki ne kadar? 85 milyar Euro. Orada bir kişi, bunlar kollektif götürmüşler. Bari mağduriyet edebiyatı yapmayın, yeter artık.

247 milyar nasıl alınır? Herhalde bir kişi tek başına götüremez. Nasıl götürecekler? Devletin içinde bir paralel yapı gerekiyor, ona göre bürokrat, savcı, hakim, iş adamı gerekiyor. O işadamlarına hayırsever iş adamı diyorlar. Bakan 700 bin liralık kol saati veriyor. Ne kadar hayırsever bir işadamı. O işadamı demiyor yahu, bu ülkede binlerce çocuk aç yatıyor demiyor. Ve bu mağdur edebiyatı yapıyor.

'ÜLKE SOYULUYOR'

Devletin içinde bir çete var, o çete yolsuzlukları yapıyor. Darbe oldu, biz mağdur olduk edebiyatını bırakın. Ülke soyuluyor, 76 milyon yurttaşın cebinden çıkan verginin hesabını sormak benim boynumun borcudur.

Yurt

Kılıçdaroğlu konuşmasında hükümeti sert bir dille eleştirdi. 'Bize karşı darbe yapıldı edebiyatı yetti artık. Sen çete reisisin ve yolsuzluklar konusunda ustasın. Kimse senin eline su dökemez.' dedi.

Başbakan hala mağdurum da mağdurum edebiyatı yapıyor. Ayda 10 bin lira para alıyorsun. Emekli aylığın var. İki uçak aldın. Dolmuş taksi parası vermiyorsun. Sen mağdursun da 9 buçuk milyon emekli mağdur değil mi?Bakın mağduriyet edebiyatı hala bitmedi. Eskiden sağlığı bedava yapacağız diyorlardı. Bir hastanede, iki eczanede, üç aylığından para kesilerek para veriyor. Mağdur olan kim, emekli değil, Recep Tayyip Erdoğanmış. Böyle mağduriyet mi olur? Bakan 700 bin liralık kol saati alıyor, o mağdur, ama çocuğuna harçlık veremeyen baba mağdur değilmiş.

Ben dedim ki 247 milyar avroluk yolsuzluk var. Bu çok afaki bir rakam diyorlar. Yolsuzluk yok demiyor ama afaki bir rakam diyor. Ama bu ülkede bir Başçalan var. Başbakan değil başçalan. Afakiyse kardeşim, sen çıkarsın rakamı açıklarsın biz de öğreniriz. En iyi rakamı hırsız bilir, ne kadar götürdüğünü çalan bilir. Daha bu çıkan kısmı. Hüsnü Mübarek'i bilirsiniz. Götürdüğü mal 55 milyar dolarmış. Bunlarınki ne kadar 85 milyar avro. Orada bir kişi bunlar kolektif götürmüşler. Bari mağduriyet edebiyatı yapmayın. Milletle alay etmeyin yeter artık.

247 milyar nasıl alınır? Herhalde bir kişi tek başına götüremez. Nasıl götürecekler? Devletin içinde bir paralel yapı gerekiyor. Ona göre de bürokrat savcı hakim gerekiyor. Ona göre işadamı gerekiyor. O işadamlarına ne diyor? Hayırsever işadamı diyor. Hayırsever işadamı bakana 700 bin liralık kol saati veriyor. Ne kadar da hayırsevermiş. Binlerce yatağa aç giren çocuk var onlara yemek vereyim demiyor da bakana 700 bin liralık kol saati veriyor.

Başka kimler var? Siyasetçiler olması lazım. Siyasetçi olmadan yolsuzluk olur mu? Devletin içinde bir çete yolsuzlukları yapıyor. Darbe oldu, mağdur olduk edebiyatını bırakın. Ülkenin gerçeği var, ülke soyuluyor, 76 milyon yurttaşın cebinden çıkan her kuruş verginin hesabını sormak benim boynumun borcudur.Milyonlarca lira dolar rüşvet aldılar gene onlar mağdur. Vatandaş mağdur değil. Bunlar mağdur. Yetmiyor rüşveti veren adamın uçağıyla umreye gidiyorlar. 700 bin liralık kol saati dediğimiz zaman vatandaş diyor ki o kadar kol saati olur mu? Vallahi ben de bilmiyordum ama oluyormuş demek. Fotoğrafı da çıktı. nereden alındığı belli. 700 bin liralık kol saati ile 10 tane apartman dairesi alınır. Mamak'ta oturan kardeşlerime söylüyorum. Evsizlere kira ödeyenlere söylüyorum. 10 apartman dairesini bakanın koluna takıyorlar. Bakan mağdur olsun diye...

Bu çetenin reisi kim? Çetenin reisi çete üyelerinden biri açıkladı zaten. Hiç boşuna milleti kandırmasın. Bize karşı darbe yapıldı edebiyatı yetti artık. Sen çete reisisin ve yolsuzluklar konusunda ustasın. Kimse senin eline su dökemez.

ensonhaber.com

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede