Selülitleri Ortadan Kaldıran, Yumuşacık Bir Cildin Önünü Açan Kuru Fırçalama Tekniği ile Tanışın

Son zamanlarda oldukça popüler bir uygulama haline gelen kuru fırçalama tekniği, düzenli kullanımla pürüzsüz bir vücut vadediyor. Gelin, kuru fırçalama tekniğini yakından tanıyalım.

Nedir bu kuru fırçalama?

Cildinizi yumuşatmak ve güzelleştirmek için pahalı markalar kullanmak yerine, çok daha ucuz bir yöntem olan kuru fırçalama tekniğini uygulayabilirsiniz. Teknik, cildi doğal kıllardan üretilmiş fırçayla tercihen sabah saatlerinde ve duştan önce fırçalama olarak özetlenebilir.

Nasıl uygulanır?

5 dakikanızı ayırıp günlük rutininize ekleyebileceğiniz kuru fırçalama tekniğini düzenli kullanarak cildinizin çok daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Nasıl bir fırça tercih edilmeli?

Başlarda yanlış uygulama sonucu tahrişi önlemek için yumuşak kıllı doğal bir fırça tercih edilebilir. Tekniğe alıştıktan sonra ise daha sert bir fırçaya geçebilirsiniz. Kullanım rahatlığı açısından uzun saplı ya da ele geçen lastiğe sahip fırçaları tercih edebilirsiniz.

Ne zaman uygulanmalı?

Uygulama kan dolaşımını hızlandırdığı için sabah saatlerinde uygulamak daha etkili olacaktır. Sabah duş rutininiz öncesinde 5 dakika zaman ayırıp kuru fırçalama uygulayabilirsiniz.

Nasıl uygulanmalı?

Bu yöntem, adı üstünde, fırçaya ve cilde hiçbir şey sürmeden uygulanıyor. Ancak dilerseniz bir fırçaya yağ ya da losyon dökerek de uygulayabilirsiniz. Kolları ya da bacakları, el veya ayaklardan gövdeye doğru, tek bir yönde fırçalamak gerekiyor. Cildin her bir bölümünü 10 kere fırçalamak uygulama için yeterli olacaktır.

Uygulama sırasında nelere dikkat edilmeli?

Tahrişi önlemek için uygulama sırasında fırçayı cilde sert bir şekilde bastırmamaya dikkat edin. Fırça darbeleri cilt yüzeyindeki ölü deriyi kaldırırken cildi bir miktar kuruttuğu için fırçalama sonrası duşa girdikten sonra bir nemlendirici kullanmak cildinizin pamuk gibi olmasını sağlar.

Kuru fırçalamanın faydaları nelerdir?

  • Peeling etkisi göstererek cilt yüzeyindeki ölü derileri uzaklaştırır.

  • Ölü deriyle birlikte ciltteki yağı ve kiri de uzaklaştırdığı için gözeneklerin temizlenmesine ve küçülmesine yardımcı olur.

  • Özellikle bacaklarda yer çekimine zıt yönde yapılan fırçalama sayesinde kan dolaşımı hızlanır ve düzenli kullanımla selülit görünümü azalır.

  • Kan dolaşımının yanında lenf dolaşımını da hızlandıran kuru fırçalama bu sayede ödem oluşumunu engellediği gibi vücuttan toksin atımını da hızlandırır.

Son olarak birkaç öneri ve uyarı

Fırçayı yıpranma durumuna göre 6 ya da 12 ayda bir yenisiyle değiştirin. Ayrıca fırçayı kir, yağ ve ölü derilerden arındırmak için belirli aralıklarla yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

Kuru fırçalama tekniğini hassas bit cildiniz, egzama ya da sedef gibi kronik bir cilt rahatsızlığınız ya da şeker hastalığınız varsa uygulamamanız, doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatalım.

Popüler İçerikler

Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
YORUMLAR
01.02.2021

Pek işe yarayacağını sanmıyorum. Kadınlar da selülitleri çok da dert etmesinler. Olur öyle.

02.02.2021

Bence de, ek olarak sporla desteklenmesi gereken bir uygulama.

02.02.2021

Aman boşverin selülitleri, o kadar selülit bebeklerde de var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ