Selfie Bir Sanat Eserinin Daha Sonunu Getirdi

Selfie bir sanat eserinin daha sonunu getirdi. Lizbon Ulusal Antik Sanat Müzesi'nde sergilenen 18. YY'da yapılmış Aziz Miguel heykeli, selfie çeken bir turistin çarpması üzerine düşüp kırıldı. Heykelin tamiri mümkün görünmüyor...

Çağımızın selfie çılgınlığı bu kez de 18. yüzyıldan kalma heykeli vurdu. Portekiz’in Lizbon şehrindeki Ulusal Antik Sanat Müzesi’ne (NMAA) gelen Brezilyalı bir turist 300 senelik Aziz Miguel heykeliyle selfie çekmeye çalışırken heykele çarptı ve heykel yere devrilerek parçalara ayrıldı. Bu duruma tanık olup dehşete kapılan diğer izleyiciler de parçalanan heykelin fotoğraf çekip Twitter’da yayınlayarak tepkilerini belli ettiler.

Sanat uzmanları heykelin onarılamayacağını söylüyor

Müzenin direktörü Jose Alberto Seabra Carvalho ise bu durumla ilgili “Yıllardır bu müzede çalışıyorum, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Neyse ki heykelin başına gelen hasar ne kadar ağır olsa da heykel onarılabilir durumda” dedi. Ancak sanat uzmanları heykelin onarılamayacağını söylüyor.

Lizbon'da Bir Turist Selfie Çekerken 126 Yıllık Heykeli Devirerek Kırdı

Bu olay sanat tarihinde ne bir ilk oldu, ne de son olacak gibi görünüyor. Ancak bu gibi kazalar müzelerde eserlerin yanında neden “Lütfen dokunmayınız” yazdığını izleyiciye tekrar hatırlatıyor.

Milliyet Sanat

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.11.2016

elemani oraya dikecen eline telefonu verip 21.yy mali diye brakican orda millet resim ceksin gorsun resmin yada selfienin ne kadar anlamisz oldugunu

14.11.2016

Aradığım yorum boşuna nefes tükettim yukarida ağzına sağlık ya

14.11.2016

Selfie selfie bir bok bildiginiz yok baska Gerizekalı ciklet beyinliler sosyal medya için yakında kendinizi bile satarsınız be. Allahın belaları gram akıl yok ya kafayı medya moda popülerlikle like ile yemişler! Ne hale gelmiş lan güzelim heykel!

14.11.2016

Al o parçaları monte edersin kendine tovbe est..

14.11.2016

Gerizekalı mı yok, gitti 300 yıllık eser, sanatçısı hayatta olsa kalp krizi geçirirdi bu sebeple kırıldığını bilse.

TÜM YORUMLARI OKU (19)