Selda Bağcan: 'Cami Hoparlöründen Şarkımı Dinletmişler, Ülkeyi Bir Yerlere Çekmeye Çalışıyorlar'

İzmir'deki bazı camilerde önce 'Çav Bella' marşı, daha sonra da Selda Bağcan’ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' şarkısının çalınması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Selda Bağcan, olayı provokatif bir eylem olarak gördüğünü belirtti ve 'Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum' dedi. Sosyal medya kullanıcıları da tepkilerini #EzanKırmızıÇizgimizdir etiketi ile yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.     

İzmir'de çarşamba günü bazı camilerin merkezi ses sistemi sabote edilmiş ve hoparlörlerden 'Çav Bella' çalınmıştı. 

Olayın faillerine ulaşılmasa da sosyal medyada bu anlara ilişkin görüntüleri paylaşan bir kadının 'dini değerleri aşağıladığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Bugün bir kez daha Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerde Selda Bağcan'ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' şarkısı çalındı. Yaşananların ardından İzmir Müftülüğü merkezi sistemden ezan uygulamasını askıya aldı.

Yaşananların detayları için 👇

Cami Hoparlöründen 'Çav Bella': Tweet Atan Bir Kadın Gözaltına Alındı, Başka Bir Camide 'Yuh Yuh' Çalındı

Selda Bağcan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı 👇

📌 Sanatçı ve siyasilerden tepkiler

Popüler İçerikler

İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
21.05.2020

İdeolojik anlamda IŞİD ile aynı zihniyete sahip bir siyasi partinin mensupları çoktan bu olayı CHP ile ilişkilendirmeye başlamış bile. Muhtemelen dört duvar arasında dinledikleri mucize yalanları ile şekillenmiş inançları ve dramatize edilmiş kurgusal siyasi tarihleri bu davranışı yapmaları için geçerli sebepleri sunmuştur. Ezanın olduğu yerde nefret olmaz diyen Ömer Çelik parti politikasını gözden geçirmeli bana göre. Ezanda sorun yoksa sizde ve tabanınızda ciddi sorunlar var demektir.

22.05.2020

Çünkü aklı selim chpliler kınasa da ychpli olarak adlandırılan kesimin büyük bir kısmı bu olaydan fazlasıyla mutlu oldu. Mutluluklarını da sosyal medyada muhafazakarları kızdırarak dile getirdiler. Onlar da zaten yaprak düşse de chpnin üstüne atsak diye bahane arıyorlar. Adamı görmüyor musun kınadı diye Selda Bağcan'a tatlı su solcusu yazmış.

21.05.2020

Gezi zamanında benim türbanlı bacımın üstüne işediler mi demişlerdi bişey demişlerdi iş boka sarınca mağdur oluyorlar sürekli

21.05.2020

Görüntüler cuma günü kamuoyu ile paylaşılacaktı en son. Aradan 359 cuma geçti. Bugün bir şeyler olur belki. Bakalım.

22.05.2020

Ben anlamıyorum, her cuma hutbesinde siyaset yaptıran kendileri sonra bu olay yaşandığında camiide siyaset olmaz diyen de kendileri... E biz olmaz demiştik ama siz bize vatan haini demiştiniz! Bu yapılanı da o yapılanı da şiddetle kınıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (25)