Selahattin Demirtaş'tan Amedspor Trabzonspor Dostluk Maçı Önerisi

Edirne Cezaevi'nde kalan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş T24'e konuk yazar olarak katıldı. Kamuoyunda Terörsüz Türkiye olarak da bilinen süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Sürecin Muhasebesi başlıklı yazısında neler yapılabileceğine dair önerilerde bulundu. Silahın aradan çıkarılmasını olumlu karşılayan Demirtaş toplumsal anlamda da adımlar atılabileceğini yazdı. Hatta 'kardeşlik hukuku' kavramının onarılması için önerilerini dile getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın Amedspor önerisinin de yer aldığı bazı öneriler şöyle;

• Liderler ve komisyon üyeleri; Adnan Menderes’in, Alparslan Türkeş’in, Orhan Doğan’ın ve Mehmet Sincar’ın mezarlarını ziyaret edip oradan Anıtkabir’e gitselerdi.

Konya’da Mevlana’yı, Doğubayazıt’ta Ehmedê Xanî’yi ziyaret etselerdi.

Diyarbakır’da Amedspor ile Trabzonspor arasında bir kardeşlik maçı organize etselerdi. Tüm Diyarbakır, Trabzonspor ve Amedspor bayraklarıyla donatılsaydı. Karadeniz’den akın akın gelen kardeşlerimiz Diyarbakırlıların evlerinde misafir edilselerdi, stadyuma maçı izlemeye birlikte gitselerdi. Vanspor, aynı şekilde Kayserispor’a konuk olsaydı ve Kürt kardeşlerimiz akın akın Kayseri’ye gidip evlerde misafir olsalardı.

• Milli futbol takımı, bir maçını Diyarbakır Stadyumu’nda oynasaydı ve Diyarbakırlılar Milli Takım’a canı gönülden sahip çıksalardı.

Demirtaş'ın yazısından öne çıkan kısımlar şöyle;

'Şimdi soru şudur: Süreç sadece “güvenlik” başlığından ve “güvenlik” başlığı da sadece silahtan mı oluşuyor? Bu soruya evet cevabı verenler ya “güvenlik” kavramını ya da süreci hiç anlamamış, en azından bizim anladığımız şekilde anlamamış demektir.

Oysa sürecin kilit kavramı “silah” değil “kardeşlik”tir. Silah, kardeşlik hukukunu örselediği, kanattığı için tabii ki öncelikle silah aradan çıkmalıydı. Bununla eş zamanlı olarak da kardeşlik hukuku ve duygusu onarılmalıydı. İşte buna ilişkin etkili, sonuç alıcı tek bir adım bile atılmadı. Çıkarılması gereken yasalardan söz etmiyorum, henüz o konuda da ilerleme olmadı ancak yasadan önce yapılması gereken şey, duyguda birliği sağlamaya yönelik çalışmalardır, bunlar yapılmadı.

Evet, Kürt ile Türk kardeştir, birbirlerini kardeş gibi, ana gibi, yar gibi sevmelidir. Fakat son yüz yılın hataları nedeniyle araya kan girdi, silah girdi, ayrımcılık girdi. Tamamı Türk ve Kürt analarının evladı olan 50 bin kardeşimiz Türkiye’nin her mezarlığında toprağın altına girdi, bazılarının mezarı bile yok. Öfkeler, kızgınlıklar, kırgınlıklar, nefretler, intikam duyguları birikti, birikti, kardeşlerin arasına girdi. Bunları gidermek, yasımızı ve acımızı ortaklaştırmak, yaralarımızı karşılıklı sarmak, göz göze bakıp kardeşçe sarılmak, hüzün ve sevinç gözyaşlarını aynı anda dökmek yasadan çok daha öncelikli, yapıcı ve kalıcı olur. Zaten bunları yaptıktan sonra yasayı yapmak çok kolaydır ve o iş artık sadece küçük bir detaydır.

Kaynak

İlginizi çekebilir;

Giresun’un Adı Değişecek mi? Giresun’un Adının “Yiğit Giresun” Olarak Değiştirilmesi İçin Kampanya Başlatıldı
Saraçhane Davasında 110 Kişiden 109'unun Beraatine Karar Verildi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe-Galatasaray Maç Skoru Ne Olur? Yapay Zeka Yanıtladı
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
YORUMLAR
31.10.2025

MHP ve DEM vekilleri yapar o işi.

NOGAYIN SİYASİ KÖŞESİ : AKPSİZ BİR CUMHURİYET OLMASI DİLEĞİYLE İNŞALLAH C... https://nogaysiyaseti.blogspot.com/2025/10/akpsiz-bir-cumhuriyet-olmasi-dilegiyle.html?spref=tw

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ