Selahattin Demirtaş İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

HDP eski Eş Genel Başkanları ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’nın 24’üncü duruşmasının 3’üncü oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görüldü.

Kobani eylemlerinin PKK tarafından gerçekleştirildiği iddia eden savcı; yargılanan isimlerin, “Türk Ceza Kanunu (TCK) 302” ile “37’nci madde” ve “Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 5\1 kapsamında müşteki\birlikte fail sıfatıyla” ceza almasına ve ceza oranının ortaya çıkan zarar hesaplanarak belirlenmesi talep edildi.

Savcı, Ayhan Bilgen, Bircan Yorulmaz, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Gülfer Akkaya, Gülser Yıldırım, İbrahim Binici, Mesut Bağcık, Pervin Oduncu, Nezir Çakan, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Akdeniz hakkında TMK kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması, tutuklu bulunan siyasetçilerin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
14.04.2023

HDP'ye karşı bütün partilerin aynı fikirde olması gerekir. Alttan alttan PKK'ya destek veren herkesin yargılanması gerek. Ayrıca eskiden fetö ile iç içe olanlarda.

14.04.2023

asın şerefsizi ne müebbeti

Asıl şerefsiz sensin köpek

14.04.2023

Sırtınızı yasladığınız terörist pkk kurtarsın sizi şimdi.

TÜM YORUMLARI OKU (23)