Selahattin Demirtaş Açıkladı: "HDP, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ne İsteyecek?"

Dönem dönem T24'te yazıları çıkan Selahattin Demirtaş'tan yeni bir yazı geldi. Demirtaş Edirne Cezaevi'nden yazdığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yapacağı ziyarete değinerek 'Eğer Sayın Kılıçdaroğlu ile ekibi tüm bu düşüncelere, ilkelere saygı duyuyor, değer veriyorsa bunu bizzat kendisinden duymak ister. Demokratik siyasi ortamın sağlanması için bir niyet, program, ciddiyeti kararlılık görürse de destek verir' dedi. 

İşte Selahattin Demirtaş'ın T24'te yer alan yazısından bir bölüm:

'Geçmiş yılların adaletsizlikleri, suçları, yolsuzluklarıyla ilgili ne yapılacak? Toplumsal kutuplaşmanın bitmesi ve eşitsizlik sorunu nasıl ele alınacak?'

Başlıktaki soru yanlış aslında.

Benzeri bir soru, Cumhur İttifakı'nın yeni ortaklarına sorulabilir. Nitekim her biri, birkaç milletvekilliği isteyip ittifaka katıldılar.

Oysa HDP, Millet İttifakının parçası değil, olmak gibi bir isteği de yok.'

"Zaten HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kurucu parçası ve kendi öz gücüyle de parlamentoya girecektir. Dolayısıyla HDP'nin kimseden bakanlık, milletvekilliği talebi yoktur."

HDP, önümüzdeki dönemde parlamentonun ana muhalefet partisi olmaya adaydır.

HDP yönetimi kendisi için bir şey istemeyecek; kimseyi ayırmadan, 85 milyonun huzurunu, refahını, barışını sağlamak için hazır olduğunu belirtecek.

Eğer Sayın Kılıçdaroğlu ile ekibi tüm bu düşüncelere, ilkelere saygı duyuyor, değer veriyorsa bunu bizzat kendisinden duymak ister.

Demokratik siyasi ortamın sağlanması için bir niyet, program, ciddiyeti kararlılık görürse de destek verir.

- Selahattin Demirtaş'ın yazısının tamamını t24'ten okuyabilirsiniz.

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a: "Yol Yakınken Siyaseti Bıraktığını Açıkla"
ORC Araştırma’nın Son Anketi: “Kemal Kılıçdaroğlu İlk Tur Sonunda Cumhurbaşkanı Olacak”

Popüler İçerikler

Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR

Onedio süpersin gerçekten Muharrem İnce'yi yerden yere vuruyorsun ama apo'nun heykelini dikeceğiz diyenlere karşı çok ılımlısın.

18.03.2023

Sen hangi partiyi oy versen bile Önce geçmişte ki yaşananlara bak 1. kim geçiş süreci diye haburda pkk bezi salladı kim halay çekti teröristler geçerken kim alkışladı senin baban benim babam değil kim? eşide tatlıses orda hatirlarsan sözüm ona AKP konuşursa din kardeşi oluyor HDP ile görüşürse normal diyolog diyorlar doğrumu doğru R.T.E ve bahçeli diyor peki neden . sorarım sana CHP yapmış olduğu zaman HDP ile görüşürse terörist din düşmanı vatani bölen oluyor onlar gözünde AKP öyle demiyor mu A haber yandaş medya izleme sen gözün başka bir şey görmez beynin çalışmaz tavsiyem bu sana

17.03.2023

Terörist Puşt.! 85 milyonmuş. Siktirgit dağdaki abilerinin yanına.

17.03.2023

HDP tek başına meclise girebilir ki bunda AKP'nin mahalle ağzıyla yaptığı siyaset ve yarattığı dikta ortamı sayesinde 1 Kasım 2015'te AKP'ye kaptırdığı %3'ü geri alacak olmasının payı büyük. AKP ise bu %3'lük kaybı şimdilik Hüda-Par, BBP ve RF ile doldurmaya çalışıyor. DSP ve ANAP ile görüşüldüğü iddiası var.

17.03.2023

Cumhur ittifakinin Anap ve Dsp hamlesi, Mikket ittifikanın oylarını bölme planı içindir. Ama bu iki siyaset sahnesinden coktan çekilmiş ve unutulmuş partiyi istesede canlandıramaz. Türk halkının anılarında her iki partinin imajı karalanmış durumda.

TÜM YORUMLARI OKU (34)