Cinsel İlişkinin Saati Olur mu? Cinsel İsteğin Tavan Yaptığı Zaman Aralığını Açıklıyoruz!

Cinsellik ve cinsel istek üzerine yapılan araştırmalar, bu konunun insanların yaşamlarında önemli bir yer tuttuğunu ve zaman zaman değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Peki, insanların cinsel isteği gün içinde hangi saatlerde en yüksek seviyeye ulaşıyor?

Avustralya'da yayımlanan Men’s Health dergisindeki bir yazıda Hormon Uzmanı Alisa Vitti, yaptığı araştırma neticesinde kadın ve erkek bedeninin birbirine en senkronize olduğu saati açıkladı.

Kaynak

Erkeklerde sabahın erken saatlerinde testosteron seviyelerinin zirve yaptığı biliniyor. Kadınlarda ise öğle saatlerine yaklaşıldıkça kortizol seviyeleri artış gösteriyor.

Araştırmalar, bu hormonal değişimlerin cinsel uyum üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyarken, özellikle kadınlar ve erkekler için hormonal uyumun en ideal zamanının ise öğleden sonra 3 olduğu düşünülüyor.

Bu saatte, hormon seviyelerinin dengeye gelmesi ve partnerlerin birbirlerine daha duyarlı olmaları, cinsel ilişki için uygun bir zemin oluşturabiliyor.

Farklı bir araştırmada da erkeklerin sabah 6 ile 9 arasında, kadınların ise gece 11 ile 2 arasında cinsel ilişki yaşamayı tercih ettikleri ortaya koyuldu.

Bunun nedeni ise gündüzün stresi ve yoğunluğu geride kalırken, özellikle akşamın sessizliği ve rahatlaması da bedenimizin ve zihnimizin başka türlü uyandığı bir atmosfer sunması. Kafadaki bu rahatlığa temas da eklenince uyumak için gidilen yatakta partner ile sevişmek kaçınılmaz oluyor.

Cinsel birleşme, özellikle uyumadan hemen önce yaşandığında rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu gibi, partnerler arasında duygusal bağın güçlenmesine ve ilişkideki yakınlığın artmasına da katkıda bulunuyor.

Çoğu evli çift de cinsel aktivitelerini genellikle uyku öncesi zaman dilimlerinde gerçekleştiriyor.

Çiftlerin büyük bir kısmı gün boyunca iş ve diğer sorumluluklarla meşgulken, akşam saatlerinde ve özellikle uyumadan önce cinsel birleşme tercih ediyorlar.

Bu zaman dilimi, hem fiziksel hem de duygusal rahatlama için uygun bir zaman olarak görülüyor.

Sonuç olarak bazı çiftlerin gece saatlerinde cinselliği tercih etmelerinin en basit ve anlaşılır açıklaması uyumadan önce yatakta her anlamda rahatken cinsel dürtülerinin artması.

Siz ne düşünüyorsunuz?

İlginizi Çekebilir

Gizli ve Yasak İlişkiler Neden Heyecanlıdır?
Cinsel İlişki Sırasında Zorluk Yaşayanları Rahatlatacak 10 Öneri
Monotonluktan Sıkılanlar İçin Cinsel Hayatınızı Canlandırmanın 10 Yolu

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası