Şeker Komasında Hayatını Kaybeden Dilara'nın Doktoru: 'Parasızlıktan Muayeneye Gelemiyordu'

Şeker komasına girerek önceki gün hayatını kaybeden 17 yaşındaki Dilara Kilcioğlu'nın ardından, genç kızın doktoru olduğu öğrenilen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, genç kızın ölümüyle ilgili acı gerçeği paylaştı. Prof. Dr. Arslanoğlu, Dilara'nın ailesinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle kendisini kontrole getiremediğini söyledi.

Devrek'in Eğerci köyünde yaşayan lise öğrencisi Dilara Kilcioğlu, bir süredir diyabet rahatsızlığı nedeniyle Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tedavi görüyordu. Önceki gün gece evinde rahatsızlanan ve şeker komasına girdiği tespit edilen Dilara Kilcioğlu, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybetti. Dilara Kilcioğlu, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verilirken Kilcioğlu'nun ölümü yakınlarını yasa boğdu.

Doktoru açıklama yaptı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dilara Kilcioğlu'nun kendi hastası olduğunu söyledi. Dilara Kilcioğlu'nun ölüm haberini üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Prof. Dr. Arslanoğlu, genç kızın maddi imkansızlık nedeniyle kontrollerine gelemediğini belirterek, şu açıklamada bulundu:

"İsveç'te yüzde 95 sensör kullanırken, bizde yüzde kaç yol parasından kontrole gidemiyor?"

'İçim acıyarak paylaşıyorum. Evet, bizim hastamızdı. Ama evet, bir yıldan fazladır görmüyorduk. Ama altın kalpli bir babacığı vardı ve anneciği. İster miydi onlar kontrolleri aksatmayı. Ama kolay mıydı iki kızı (ikisi de diyabet) okutmak, büyütmek, evermek, üretken bir vatandaş yapmak. O babanın ve annenin çocuk gözleri, çökmüş omuzları. Ablanın gölge düşen gelinlik hayalleri. İnanamıyorum, inanmak zorundayım. Türkiye'nin gerçeği. İsveç'te yüzde 95 sensör kullanırken, bizde yüzde kaç yol parasından kontrole gidemiyor? Ben yazdım, yazdım, yazdım. Daha öğreneli 15 dakika oldu. Bilmiyorum iyi mi ettim? Doğru mu dedim? Şimdi gidip ağlamak istiyorum.'

İşte Prof. Dr. Arslanoğlu'nın yaptığı o paylaşım:

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
YORUMLAR
23.10.2018

cidden toplumda öylesine fakir insanlar var ki bazen reçete yazıyoruz 5 10 fark oldugunda hocam buna para istediler deyip geri dönen o kadar insan varki!!! 17 yaşında bir kızı parasızlıktan kaybetmek ne büyük acıdır ne büyük ayıptır...

23.10.2018

Ablacım edebiyat yapacağına, 2-3 arkadaşınızla bir araya gelip kızın muayene masraflarını bari karşılasaydınız. Bu ne biçimsiz bir günah çıkartma şekli.

23.10.2018

doğru, Dilara'nın sağlık giderlerini doktor hanım arkadadaşlarıyla karşılasın(çünkü kurbanda danaya girmek gibi, yada anamızın altın günü gibi toplaşıp bugün Hatice'nin hastane masrafları, yarın Ayşe'nin reçetesi..) sosyal devlet nerede, bu vatandaşın sağlık hizmetlerini alma hakkı nerede?! her doktor hastasinin giderlerini karşılasın, çocuk SMA hastası ilacının bir dozunu hayırsever işadamı alsın, ikinci dozu da SMS kampanyasıyla ahali alsın, vergileri de zaten parayı napacaz bilemediğimižden ödüyoruz!

24.10.2018

Tayyibi Allah yerine koyan 26 milyon akpli bu haberlerde ne hissediyor acaba. Kansiz vicdansizlar. Akpli yetkilileri doyurmak icin halkımızı öldürüyoruz. 20 yılda akpnin yediği paraya kaç tane ambulans, hasta nakil araci, hastane yapılırdı ve kac kisi ücretsiz tedavi görürdü... Sorsan sağlıkta çağ atladık sadece rantta çalmada çağ atladık her gün ölüyoruz kimsenin haberi yok yada görmek kimsenin işine gelmiyor

TÜM YORUMLARI OKU (58)