Şeker Bağımlısı Olduğunuzu Anlamanın Yolları Nelerdir? İşte Şeker Bağımlılığının Belirtileri

Şeker, en fazla bağımlılık yapan gıdalar arasındadır. Yemekten sonra hemen tatlı bir şeye mi ihtiyaç duyuyorsunuz? Şeker yemeye başladığınızda bırakamıyor musunuz? Bu sorulara cevabınız evetse, şekere bağımlısınız. Şimdi gelin, şeker bağımlısı olduğunuzu gösteren şaşırtıcı belirtileri ve detayları inceleyelim...

1. Yemek sonrasında veya öncesinde tatlıya ihtiyacınız olduğunu düşünmek.

Yemek sonrasında veya öncesinde tatlı bir şey yemeden tamamlanmış hissetmiyorsanız, muhtemelen şekere bağımlısınız. Bir yemeği tatlı bir ikramla bitirmek normal gibi görünse de aslında değil.

2. Şeker tüketme isteği tatlı bir şey yemeden geçmez.

Şeker tüketmeye başlayınca duramazsınız. Bu da zamanla aşırı miktarda şeker tüketmenize neden olur. Beyniniz şekeri ödül olarak görür ve böylece daha fazlasını istersiniz.

3. Bir öğünü kaçırdığınızda kendinizi sinirli hissedersiniz.

www.google.com

Normal bir insan aç karnına en az 1-2 saat durabilir. Fakat siz kısa sürede açlığa tahammül edemiyorsanız, şeker bağımlılığından şüphelenebilirsiniz. Açken yaşanılan semptomlar kişiden kişiye değişebilir. Ancak huzursuzluk en yaygın semptomlardan biridir.

4. Sürekli meyve yemek istersiniz.

Şeker oranı yüksek gıdalar, bağımlılık yapan ilaçlara benzer. Bu sebeple sürekli meyve yemek istersiniz. Aslında doğru olan şekeri hayatınızdan çıkarıp meyvelere yönelmektir.

5. Canınız sabahları veya yatmadan önce simit, cips ve patates kızartması ister.

Canınız gece yatmadan önce veya sabah kalkınca cips, patates kızartması ve simit ister. Bu nişastalı yiyecekler, vücut tarafından çok hızlı bir şekilde şekere dönüştürülür. Ne kadar çok tatlı yerseniz vücudunuz o kadar çok tuzluya ihtiyaç duyar.

6. Sürekli stres altında hissedersiniz ve enerjinizde ani düşüşler yaşarsınız.

www.google.com

Şeker tüketimi doğrudan kan şekerinizi etkiler. Kan şekeri de enerjinizi etkiler. Bu nedenle günün belirli zamanlarında kendinizi harika hissedersiniz. Bazı zamanlarda ise, aşırı yorgun hissedersiniz.

7. Her 2 veya 3 saatte bir yemek yemeniz gerekir.

Tüm gün yemek yeme ihtiyacı hissedersiniz. Her 2-3 saatte bir yemek yemeseniz bile atıştırmalık tüketirsiniz.

8. Aşırı şeker tüketimi, erken yaşlanmaya ve kırışıklıkların artmasına neden olur.

Aşırı şeker tükettiğiniz için cildinizdeki kırışıklıklar artar. Bu da erken yaşlanmanıza neden olur. Adetiniz düzenli olmaz. Çene bölgesindeki sivilceleriniz artar. Öte yandan, aşırı şeker tüketimi dengesiz bir bağırsak florasına neden olur. Dolayısıyla egzama gibi problemler yaşayabilirsiniz.

9. Uyumakta güçlük çekersiniz...

www.google.com

Gece geç saatlerde şekerli yiyecekler yediğiniz için uyumakta güçlük çekersiniz. Uykuya dalmakta zorlanırsınız. Böyle bir problemle karşı karşıyaysanız, beslenme listenizden şekeri çıkarmalısınız. Şeker yerine meyve ve sebze tüketimini arttırmalısınız.

10. Kahveyi tatlı bir ikram olmadan içemezsiniz.

Kahve içeceğiniz zaman yanında mutlaka tatlı istersiniz. En sevdiğiniz içeceğin daha tatlı versiyonunu tercih edersiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Bayılarak Yediğiniz Jelatin Şekerler Aslında Nasıl Üretiliyor?
Yemek Alışkanlıkların Ne Kadar Kötü?
Aç Karnına Tüketildiğinde Normalden Daha Faydalı Olabilecek 12 Besin

Popüler İçerikler

Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
Ünlü Oyuncunun Acı Günü: Arka Sokaklar'ın Mesut Komiseri Şevket Çoruh'un Annesi Hayatını Kaybetti!
"Estetik mi Olmuş?": Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'in Son Haline Yorum Yağdı!
YORUMLAR
06.03.2022

İnternette bulduğu içerikleri gelip buraya koyuyorlar. Çalıntı içerik. Emek yok. Sömürü var.

06.03.2022

ayrıca yazılan maddelerin çoğunu şeker bağımlılığı'dan ziyade şeker HASTALIĞININ belirtileri. burdaki maddelerin 3-4üne sahip olan hemen gitsin şekerine baktirsın...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ