Şehzadeler Şehri Manisa'nın Lezzetleri: Manisa'da Gidebileceğiniz En İyi Restoranlar

Manisa verimli topraklar üstüne kurulan ve çok eski zamanlara kadar uzanan bir şehirdir. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Manisa'nın en bilindik yönü şehzadeler şehri olmasıdır. Osmanlı döneminde 16 şehzade, Manisa'da sancak beyliği görevi yapmıştır. Bu nedenle doğası dışında tarihi açıdan da oldukça zengin bir şehirdir. Bu güzelliklerinin yanı sıra lezzetleriyle de ön plana çıkan Manisa'ya gittiğinizde denemeniz gereken lezzetli restoranların listesini bu içeriğimizde bahsedeceğiz.

Litany Ristorante

Mekanın en büyüleyici tarafı ambiyansın ve yemeklerin muhteşem uyumu olabilir. Güzel bir akşam yemeği eşliğinde günün yorgunluğunu atmak istiyorsanız ve kendinizi değerli hissetmek istiyorsanız Litany Ristorante bu konuda size çok yardımcı olacak. Ayrıca pizzaları menünün en iddialılarından biri...

Adres: Cumhuriyet Bulvarı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 16/2, 45030 Keçiliköy Osb/Yunusemre

Ziyaretçi Yorumu: Lokasyon olarak çok güzel yere konumlandırılmış park yeri problemi yok çalışan garson sayısı gayet yeterli seviyede çok temiz bir ortam çeşitlilik yeterince var (içecekler ve yiyecekler konusunda çok zengin bir menüsü var adeta bir kitap gibi yemek menüsü titizlikle hazırlanmış gerçekten tebrik ediyorum.) İtalyan mutfağını her haliyle hak ediyor.

Ege Çiftliği

Manisa'nın en meşhur kahvaltı adreslerinden biridir. Manisalı olup da burayı bilmeyen yok denecek kadar azdır. Ege'nin yöresel tatlarına önem veren ve bu ürünleri misafirlerine sunan bir müessesedir. Dilerseniz kahvaltıda yediğiniz ürünlerden çıkarken satın alabilirsiniz.

Adres: Uncubozköy Mahallesi Cemal Ergün Cad. Cemal Ergün Apartmanı No: 21, Yunusemre, Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltısı muhteşem👍👍 Servisi hızlı.🤗🤗 Her ay bir kaç kez geliyoruz.🤗🤗 Manisa'daki en iyi kahvaltıcılardandır. Organik ürünleri satın alma şansınız da var. Özellikle tahin kreması ve süt reçelini yemeye doyamazsınız.

Şafak Kebap Salonu

Manisa'ya özgü en özel lezzetlerden biri de Manisa Kebabı. Manisa'ya gelinir de bu lezzet denenmez mi? Müşteriler tarafından kapış kapış giden kebabı, Manisa'ya ilk defa gelenlerin de uğrak noktalarından biri olmayı başarıyor.

Adres: Yarhasanlar, 2108. Sok. No:17, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: 1978 den bu yana Manisa kebabının lezzetini hiç kaybetmeyen tek mekan diyebiliriz... Servis çok çok hızlı. Güler yüzlü personel... Manisa'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

Meşhur köfteci Mustafa Usta

Köfte ziyafeti yaşamak isteyenler için Mustafa Usta'nın yeri doğru adres olacak. Buraya gittiğinizde çorba, köfte, salata, piyaz ve tatlıdan oluşan menüyü almanızı tavsiye ederiz. Yemek sonra ise doymuş bir mide ve damakta kalan o enfes lezzetle ayrılacaksınız.

Adres: Üçpınar Köyü Merkez Caddesi Manisa

Ziyaretçi Yorumu: İlk defa gittik ve meşhur köftesini denedik. Gerçekten çok lezzetli. Porsiyon doyurucu. Mezeler normal. Çalışanları ilgili ve kibar. Kesinlikle bir daha gelirim, misafirimi de gönül rahatlığı ile götürürüm. Bir de sütlacını denedik çok lezzetliydi tavsiye ederim. :)

Gülcemal Manisa Kebapçısı

Restoranlarımız Manis'da olunca kebapçı seçeneğimiz de artıyor. Gülcemal Manisa Kebapçısı, 1957 yılından itibaren Manisa Kebabı konusunda Manisa'nın en iddialıları arasında. 

Adres: 1. Anafartalar Mah. 1603. Sk. No:3, 45020 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa'nın en iyi mekanlarından birisi. Kullandıkları etin aroması lezzetli. %15 kadar kuzu eti kullanıyorlar. İzmir ve Manisa dahil olmak üzere yediğim en iyi Manisa Kebabı buradaydı. Kullandıkları ürünler kesinlikle yemekten sonra rahatsızlık vermiyor. Eğer ki doyumluk isterseniz 1.5 porsiyon yemenizi öneririm.

Güney Kebap Salonu

Güney Kebap Salonu, kebaplarıyla olduğu kadar ikramlarıyla da müşterilerin ilk adımda gözünü doyuruyor.  Acılı ezme, soğan közleme ve yoğurtlu mezeler eşliğinde gelen kebap, döner veya iskender müşterileri müdavimi yapıyor. 

Adres: Peker, Yarhasanlar, 1101. Sok. 10/A, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa kebabı (denemelisiniz) ve iskender oldukça lezzetliydi. Oldukça büyük bir yer aynı noktada güney baklava da var. Havuç dilim baklavasını da denedim ama ceviz ağılıklıydı fıstıklı olmasını beklerdim yine de güzeldi. Çalışanlar oldukça ilgili. Tuvaletler temiz. Manisaya yolunuz düşerse uğrayabilirisiniz.

Manisaspor Kebapçısı

Manisalı insanlara Manisa Kebabı'nı nerede yiyebilirim diye sorasınız çoğu Manisaspor Kebapçısını söyleyecektir. Menüsündeki iştah kabartan lezzetlerle müşterileri müdavimi yapan bu işletme, Manisa'da kaliteli ve lezzetli yemekleriyle adından söz ettirmekte.

Adres: 1. Anafartalar, Mah. 1601 Sok. No:16/A-B, 45020 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Üçüncü kez Manisa Kebabı yiyorum ancak ilk ikisi Manisa Kebabı değilmiş! Uzun yıllara dayanan bir ustalık, efsane bir lezzet ve misafirperverlik birleşince unutulmaz oldu bizler için. Kesinlikle Tavsiye Ediyorum. Teşekkürler.

Şen Kardeşler

Şen Kardeşler'in kelle paça çorbası değil Manisa'nın Türkiye'nin en iyileri arasına girebilecek bir lezzette. Manisa'da o kadar popüler bir mekan ki önündeki yoğunluğu göreceksiniz ve lezzetlerini tattıktan sonra da o kadar insanın boşuna orada beklemediğini anlayacaksınız. Ayrıca dillere destan kokoreçini denemeden kesinlikle mekandan ayrılmamalısınız.

Adres: Paşa, 19. Sok. No:48, 45200 Akhisar/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Lezzetli kokoreç, lezzetli pideli paça, ilgili çalışanlar. Dana kokoreç denildiğinde bir dünya markası. Dana kokoreçi herkes tercih etmeyebilir. Ama biraz yağlı seviyorsanız bu kokoreci mutlaka yemelisiniz. Yanında dalakta sunuluyor. Eğer dalak istemez ve sipariş hazırlanmadan söylerseniz kokoreçin porsiyonunu ona göre ayarlıyorlar.

Ziyafet Kuzu Çevirme

Ünlülerin de akın ettiği Ziyafet Kuzu Çevirme, adı gibi gerçekten müşterilerine ziyafet yaşatan bir restoran. Önden ikram olarak gelen; tavuklu keşkek, piyaz salatası, mevsim salatası ve acılı ezme oldukça leziz. Mezeler dışında ana yemek olarak kesinlikle kuzu çorba ve kuzu çevirme denenmeye değer lezzette...

Adres: Medar, Balıkesir İzmir yolu, 45200 Akhisar/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: 2013'ten beri İzmir- Bandırma yolunda uğrak noktam. O dönemler salaş bir yol restoranıyken artık ünlü fotograflarından duvarların gözükmediği popüler bir yer haline gelmiş. Wc çok temiz. Bahçesi ferah ve gölgeli. Kapalı bölümü yaz aylarında tercih edilmeli. Menüyü geçen yıllar içinde oldukça geliştirmişler. Yine de tercihim kuzu çevirme hâlâ. Kuzu çorbasını da denedik onu da tavsiye ederim. Çalışanlar ilgili. Servis hızlı.

Ergün Saray Ocakbaşı

Ergün Saray Ocakbaşı 2003 yılından bu yana kalitesinden ve kusursuz hizmetinden ödün vermeden günümüze kadar müşterilerine hizmet veriyor.. Birinci sınıf malzemelerden, hijyenik ortama kusursuz hizmet ve eşsiz tatlarla Manisa'nın iddialı restoranlarından biri.

Adres: Keçili Köy, Mimar Sinan Blv. No:227/A, 45030 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Ağız tadıyla orijinal lezzetleri burada bulduk. Ciğer ve adanayı tercih etmiştik.Beraber gittiğim misafirlerimin memnuniyeti beni ayrıca mutlu etti. Yemek ve üstüne gelen kahvede çok güzeldi.İşini hakkıyla yapan bu işletme ve çalışanlar 5 yıldızı hakediyor. Umarım çizgilerini hiç bozmalar.

Ali Baba Kağıt Köfte

Burası sabah erken saatlerde açılan ve öğlen saatlerine kadar tükenen kokoreciyle ünlü. Kendi imalatları olan açık ayranla deneyebileceğiniz köftesi ve kokoreçi gerçekten muhteşem bir lezzet. 

Adres: 75. Yıl, 5303. Sok. Kenan Evren Sanayi Sıtesi No:5, 45000 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelime ile hayatımda yediğim en iyi kokoreçti. Köfte ve kokoreçi harika. Yolunuz Manisa’ya düşerse kesinlikle tek adres. Fiyat performans olarak da gayet iyi. Otobandan çıkıp yolumuzu uzattığımıza o kadar değdi ki. 🌸🌸

Palandöken Cağ Kebap

Manisa'da cağ kebabı arıyorsanız, Palandöken Cağ Kebabı sizin için en lezzetli eti sunacak. Tadına doyum olmayan lezzeti ile damaklarda kalan lezzeti unutulmaz bir an yaşatıyor. Ancak önerimiz buraya gitmeyi düşünürseniz akşam saatlerini çok kalmamanız. Çünkü cağ kebabı yoğunluktan dolayı geç saatlerde bitiyor.

Adres: 75. Yıl, 5307. Sok. No:144, 45030 Manisa Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Manisa'nın en kaliteli ve nezih cağ kebab restoranı. Hizmet ve kalite iyi. Etleri ayarında pişmiş ve lezzet olarak tam kıvamında. Temizlik iyi derecede. Lavabolar iyi. Tavsiye ederim.

Balık Keyfi

Güler yüzlü ve ilgili personellerin bulunduğu, geniş menü seçeneğiyle müşterilerini müdavimi yapan bir restorandır. Mezgit'in, Levrek'in ve Hamsi'nin tadına bir de burada bakın deriz. Ayrıca mekan kahvaltı imkanı da sunmakta. Dilerseniz kahvaltısını da  deneyimleyebilirsiniz. 

Adres: Güzelyurt, 5701. Sok. No:30, 45030 Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Barbun iri, lezzetli ve çok iyi pişirilmişti, çok hızlı servis edildi, mevsim salatası iki kişi için gayet yeterli bir büyüklükteydi, kalamar ve sosu güzeldi. Genel anlamda Manisa Merkez de balık yenilebilecek en iyi mekan, maskot papağan da mekana ayrı bir pozitiflik katıyor.

Köfteci Talat

Manisa Sanayi içinde köftesi ve çöp şişiyle ünlü bir restoran. Sabahları çorba servisi bulunan işletmede genellikle saat 15.00'ten sonra köfte kalmıyor. Bu nedenle biraz daha erken saatlerde gitmenizi öneririz.

Adres: 75. Yıl, 5313. Sok. 45030 Merkez/Yunusemre/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Köfteci Talat sabah saat 6 gibi açık olan ender çorbacılardan biri. Tavuk çorbası efsane. Diğer çorbaları denemediğim için fikrim yok. Ayrıca öğle saatlerinde başlayan köftesi de güzel. Bunu mekanın kalabalığından anlayabiliyoruz.

Can Ciğer Sedat Usta

Manisa'da ciğer konusunda oldukça iddialı olan Sedat Usta'nın hem yaprak ciğeri hem de şişte ciğeri denenmeye değer bir lezzette. Mekanda yumuşacık ciğerlerinin yanı sıra kuzu saç kavurma, mumbar ve karışık ızgara gibi alternatif lezzetler bulunmakta.

Adres: 75. Yıl, 5349. Sok. No:3, 45030 Merkez/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Verdikleri ikramlar ve çeşitlilik bu fiyata değer bence. Ciğer şiş ve saç kavurma efsane. Diyarbakır'da yediğim ciğer şiş ile birebir aynı. Lezzet konusunda kesinlikle pişmanlık yaşanmayacağını düşünüyorum.

Taş Fabrika

Taş Fabrika için bir kahvenin en az 124 yıl hatırı var. İşletme tarihi ve dünya lezzetlerini misafirleri için özenle harmanlıyor. Binbir çeşit aromadaki çayları ve kokusundaki cazibe ile sizleri bambaşka diyarlara götürecek. Kahve ve çaylarının yanı sıra Pamuk ve Koza salonlarında sizleri eğlenceye ve lezzete doyurmayı amaçlıyan bir işletme.

Adres: 1. Anafartalar, Konuk Cad. No:8, 45020 Şehzadeler/Manisa

Ziyaretçi Yorumu: Her şey tam anlamıyla mükemmel, personelin ilgisi, yemeklerin kalitesi, restoranın tarihi yapısı... İnsanı aşık ediyor kendine. Manisa'da bulunan en kaliteli yer olabilir. Konum itibariyle de çok merkezi bir yerde, 50m yakınında otopark var. Kesinlikle buraya uğramalısınız.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Manisa'ya Yolunuz Düşerse, Durup Denemeniz Gereken 28 Dillere Destan Lezzet
"Manisa'da Nereye Gidilir?" Sorusunun Cevabı: Manisa'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
Manisa'dan Kalkıp Evimize Kadar Gelmiş 11 Ege Kokan Yemek Tarifi

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!