Şehirler Arası Yolculuk Yaparken Aracınızın Başına Gelebilecek 10 Muhtemel Şey ve Çözümleri

Yazın gelmesiyle birlikte pek çok kişi tatil planı yapmaya başladı. Peki siz tatil planınızı yaparken yolculuk sırasında meydana gelebilecek problemleri düşünüp önlem alıyor musunuz? Gelin, seyahat öncesi bilmeniz gerekenlere birlikte bakalım 👇

1. Araç lastiği patlayabilir.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda sakin kalarak aracınızı yavaşça yolun kenarına çekin. Aracınızın acil durum setini kullanarak yedek lastiği takın veya profesyonel yardım çağırın. Eğer daha önce hiç lastik değiştirmediyseniz veya yedek lastiğiniz yoksa, yol yardım hizmetlerinden yardım isteyebilirsiniz. Eğer araç sigortanız varsa bu sorunu çok daha kolay halledebilirsiniz.

2. Aracın yakıtı azalabilir.

Uzun yoldayken yakıtınızın bitmeye başladığını fark ettiğinizde ilk olarak, güvenli bir noktada aracınızı durdurun. Yakıt istasyonlarını kontrol edin ve en yakın istasyonu bulmaya çalışın. Eğer yakıt istasyonuna ulaşamıyorsanız, çevredeki insanlardan yardım isteyebilir veya çekici çağırabilirsiniz.

3. Motor arızası meydana gelebilir.

Yolculuk sırasında motorunuzun arıza verdiğinden şüpheleniyorsanız hemen sinyal vererek aracınızı güvenli bir şekilde yolun kenarına çekin. Araçta motorun aşırı ısınmasına neden olabilecek nedenleri kontrol edin. Eğer çözebileceğiniz bir sorun değilse veya daha önce böyle bir problemle karşılaşmadıysanız yol yardım hizmetlerinden destek isteyin veya çekici çağırın.

4. Aracın elektrik sisteminde bir sorun oluşabilir.

Böyle bir sorunla karşılaşmanız durumunda öncelikle, aracınızın bataryasının tamamen boşalmış olmadığından emin olun. Batarya kutup başlarının temiz olduğunu ve sıkıca bağlı olduğunu kontrol edin. Eğer sorun devam ederse veya sizin çözemeyeceğiniz kadar büyük bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, yol yardım hizmetlerinden yardım isteyerek veya araç tamiri için aracı en yakın oto servisine götürerek sorunu çözebilirsiniz.

5. Trafik kazası meydana gelebilir.

Trafik kazası, her türlü yolculukta meydana gelebilecek bir olaydır. Eğer bir kaza durumuyla karşılaşırsanız öncelikle, kendi güvenliğinizi sağlamak için aracınızı güvenli bir noktaya çekin ve araç içinde kalmaya çalışın. Hemen gerekli yerleri arayarak acil yardım isteyin. Kaza sonucu yaralanma varsa, acil sağlık hizmetlerine başvurun.

6. Akü arızası meydana gelebilir.

Eğer yolculuk esnasında aracınızın aküsü boşalırsa veya arıza yaparsa, ilk olarak aracın marşını ve elektronik cihazları kapatın. Ardından başka bir araçtan şarj kablosu yardımıyla aküyü şarj etmeyi deneyin. Eğer böyle bir seçeneğiniz yoksa yol yardımı arayarak destek alabilirsiniz.

7. Anahtarı kaybedebilir veya araç kilitliyken içinde unutabilirsiniz.

Böyle bir durumla karşılaşırsanız eğer başka bir anahtarınız varsa veya yedek anahtarı bir yere sakladıysanız, onu kullanarak aracınızı açabilirsiniz. Eğer yedek anahtarınız yoksa, yol yardım hizmetleri aracılığıyla profesyonel bir çilingir çağırarak yardım alabilirsiniz.

8. Vites değiştirmekte problem yaşayabilirsiniz.

Yolculuk esnasında, vites değiştirmekte zorlanıyorsanız veya vites kutusuyla ilgili başka sorunlar yaşıyorsanız, aracınızı güvenli bir yere çekip vites kutusu yağı seviyesini kontrol edin. Eksik yağ varsa, yağ ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. Eğer sorunu çözemediyseniz veya daha ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, uzman bir tamirciden yardım alarak sorunu çözebilirsiniz.

9. Fren sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Yolculuk sırasında, frenlerinizin düzgün çalışmadığını hissederseniz, güvenliğiniz için hemen aracınızı durdurun. Fren pedalına basarken her zamankinden farklı bir ses veya his alıyorsanız, fren hidroliği seviyesini kontrol edin. Eksiklik varsa, fren hidroliği ekleyebilirsiniz. Ancak, fren sistemiyle ilgili daha ciddi bir sorun olduğunu düşünüyor veya kolayca çözebileceğiniz bir problem gibi görünmüyorsa, profesyonel bir tamirciden yardım alabilirsiniz.

10. Yolda kalma sorunu yaşayabilirsiniz.

Uzun yolculuklar sırasında beklenmedik arıza veya kazalar nedeniyle yolda kalma durumları meydana gelebilir. Bu tarz durumlara hazırlıklı olmak adına, aracınızda acil durum çantası, yedek tekerlek, takviye yakıt, ilk yardım malzemeleri, cep telefonu şarj cihazı gibi ekipmanları bulundurmaya özen gösterin. Ayrıca, yolculuk öncesi bir yol yardım servisine üye olmak veya araç sigortasına sahip olmak da faydalı olacaktır.

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt