Şehir Üniversitesi'nden Tepki: 'Ya Hukuki Haklarımızı Kullandırın, ya da Üniversiteyi Alın'

Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Dinçer, kendilerine 'suçlu gibi değil, borçlu gibi' davranılmasını istediklerini ifade ederek, 'Hukuki haklarımızdan yararlandırın. Aksi taktirde yapılacak çok fazla bir şey olmayacak. Üniversiteye daha fazla zarar vemeyin, gelin alın' dedi.

Dinçer'e göre üniversiteye müdahale edildi

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre, Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Dinçer, üniversitenin mal varlıklarına tedbir kararı ve sonrasındaki tartışmalar ile ilgili olarak, 'Hukuki haklarımızdan yararlandırın. Aksi taktirde yapılacak çok fazla bir şey olmayacak. Üniversiteye daha fazla zarar vermeyin, gelin alın' dedi.

Eski Bakan Dinçer, üniversiteye müdahale edildiğini birkaç defa vurguladı ve 'Müdahale edilen sıradan bir eğitim kurumu değil, sosyal bilimlere kendini adamış bir üniversite' şeklinde konuştu.

Yaşanan ilk şok Murat Ülker'in desteğini kesmesi oldu

www.memurlar.net

Üniversitenin yaşadığı sorunların nedeni olan, arazi devri ile ilgili gelişmeler için, 'Spekülasyonların bizimle alakası yok. Bize bu alanı tahsis eden bürokrasideki heyet suçlanıyor' diyen Ömer Dinçer, 2016'da mütevelli heyeti başkanı olduktan sonra yaşadıkları ilk şokun Murat Ülker'in maddi destek vermeyeceğini belirtmesi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O dönem, bursluluk oranı yüzde 70’in üzerindeydi. Bu işten olumsuz etkilendik ama ayakta kalmayı başardık. Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) ve Halkbank müdahalesine kadar'

'Suçlu gibi değil, borçlu gibi davranın'

Açıklamasında, kendilerine 'suçlu gibi değil, borçlu gibi davranılmasını' istediklerini belirten Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hukuk ve mevzuattan ayrı bir işlem yapmadık. Hiçbir gayri ahlaki tutum içine düşmedik. Üniversite eğitimini tasarlarken bunlar bizim değerlerimizdi. Bunlardan vazgeçmedik. Şirket kuralım da yapılacak ihaleleri bu şirkete verelim kaygısı gütmeyen tek yer burasıydı.''

Ne olmuştu?

8 parsel arazisi bulunan ve Halkbank'tan bu arazileri ipotek ederek kredi çeken üniversitenin, 1 parsel arazisinin tahsisi durdurulunca Halkbank taahhüt ettiği kredileri ödemekten vazgeçti.

Üniversite, daha önce aldığı kredilerin faizlerini de ödeyemeyince Halkbank, borcu temerrüde düşürdü ve alacaklarını talep etti. Gelinen son noktada ise, üniversitenin tüm bankalardaki paralarına tedbir kondu. Üniversite, bu kararın ardından maaş ödemesi dahi yapamaz bir duruma geldi.

Üniversitenin yaşadığı sorun, sosyal medyada da son günlerde sıkça tartışılan konular arasında.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
13.11.2019

2 cenahta umrumda değil. Birbirinizi yemeniz zerre umrumda değil. O yüzden şehir üniversitesi gibi her yere üniversite açmayın eğitime en büyük zararı kalitesizleştirmekten veriyorsunuz.

13.11.2019

Adamlar ellerindeki bütün kurumlara tetikçilik yaptırıyor. bknz. Halkbank, RTUK, diyanet, TSK...

13.11.2019

Şu yorum içeri girmene bir sebeptir.

13.11.2019

onune gelen universite acarsa olucagi bu . bende biraz param olsun arti devlette yamanacagim biri olsun (ki sonradan aram bozulsa da sorun degil) universite acacagim. istanbul kerizler universitesi

TÜM YORUMLARI OKU (16)