Şehir Hayatından Sıkılıp Modacılıktan Çobanlığa Soyunan Kadının İlginç Köy Hayatı

Jasmina Šutkovic isimli Karadağlı modacı, şehir hayatından sıkılıp çoban olmaya karar verdi. Artık kendisini 'yarı veteriner' olarak tanımlayan Jasmina, köy hayatını çok ama çok seviyor.

Kaynak: CNN

Zaman zaman metropol şehir hayatından sıkılıp kabuğumuza çekilmek, tüm o kaostan uzaklaşıp biraz kafa dinlemek isteriz. Bu sebeple de yaşadığımız yerden taşınıp belki de bir "köy" hayatına ilk adımı atabiliriz.

Jasmina Šutkovic de bu kişilerden bir tanesi. İstanbul'da moda tasarımcılığı yapan Karadağ kökenli Jasmina, şehir hayatının kaosundan elini ayağını çekti, 8 yıl önce Bayramiç ilçesinin Yiğitler köyüne yerleşti.

Tarım ve hayvancılık hakkında pek bir bilgisi olmasa da kendisine merinos koyunlarından aldı, bu süre boyunca yüze yakın küçükbaş hayvan sahibi oldu.

CNN'in haberine göre, yaşadığı köyden arazi satın alarak bunları kiralayan Jasmina, baktığı hayvanların karnını doyurmak için harcadığı bütçeyi de buradan sağlıyor.

'İlk başladığımda koyunun k'sini bile bilmiyordum. Evcil hayvanlar dışında bir bilgi sahibi değildim. Şimdi ise yarı veteriner sayılırım. Hayvanlarımı kendim doğurtuyorum. İki senedir ilçede düzenlenen hayvan panayırlarına katılıyorum. Benim gibi birkaç kadın da bu panayıra katılıyor.'

"Yetiştirdiğim hayvanlarla iki senedir birincilik kazanıyorum. Şimdi beni tanımak için soranlara annem Sırbistan'dan, babam Karadağlı ben de Bayramiçliyim diyorum" ifadelerini kullandı.

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

İlginizi çekebilir:

Ailesiyle Birlikte Kavurmalı Doğum Günü Pastası Kesen Kişi Hayatı Sorgulattı
İngiltere'den Türkiye'ye Gelerek 19 Yaşındaki Türk Garsona Aşık Olan 35 Yaşındaki Kadından İlginç Açıklamalar
Nereden Nereye! Bir Döneme Damgasını Vuran Loni Willison'ın Yıldızlıktan Evsizliğe Uzanan Trajik Hikayesi

Popüler İçerikler

Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Aldığı Bursla Yurt Dışı Tatili Yaptığı İddia Edilen Öğrenci Tepkilerin Üzerine Açıklama Yaptı
Domuz Eti Kullanan Köfteci Yusuf, Diyanet’in Telefonlarını Kilitledi: “Domuz Eti Yediysek Günah mı?”