Şehir Hastaneleri ve Aşılar İçin Ödenen Paraları Artık Öğrenemeyeceğiz!

Sağlık Bakanlığı bütçe giderleri tablosunda ilaç şirketlerine ödenen aşı bedelleri ile müteahhitlik şirketlerine ödenen şehir hastanelerinin kira ve hizmet bedelleri artık gösterilmiyor.

Sağlık Bakanlığı Strateji Başkanlığı, 2020’nin dönem sonu ile bu yılın ocak, şubat ve mart dönemi mali tablolarını 5 Nisan’da yayımladı. 

Ancak tabloda, Mart 2021 dönemi için ‘Hastane hizmetleri bütçe gider harcamaları’nda yer alan ‘Yap-kirala-devret modeli ile yapılan hastanelerin kira ve hizmet bedelleri’ ile ‘Halk sağlığı bütçe gider harcamaları sınıfında yer alan ‘Aşılama hizmetlerine yapılan harcamalar’ yer almadı.

2020 Aralık ayına ilişkin mali tablo 👇

5 Nisan’da yayımlanan Mart 2021 dönemine ait mali tablo 👇

Tabloda kaldırılan bütçe gider türünde iki önemli kalem dikkat çekiyor: Sağlık Bakanlığı tarafından 2020 yılında aşı/ilaç şirketlerine aşılama hizmetleri için ödenen miktar ile müteahhitlik şirketlerine şehir hastaneleri kira ve hizmet bedelleri için ödenen miktar.

TTB: Halktan gizlediğiniz nedir, şehir hastanelerinde neler oluyor?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, internet sitesinden yayınladığı açıklamada, aşı ve ilaç şirketlerine ödenen bedeller ile müteahhitlik şirketlerine ödenen şehir hastanelerinin kira ve hizmet bedellerinin bir an önce açıklanması gerektiğini belirtti.

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Konu sosyal medyada da gündemdeydi 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

AKP'li Yılmaz: 'Bağırta Bağırta Akdeniz Belediyesi'ni Aldık, Kanırta Kanırta da Büyükşehri Alacağız...'
Film Gibi Olay: Öldü Diye Defnettikleri Baba, Hastanede Karşılarına Çıktı!
Avrupa’nın Bilinen En Eski Üç Boyutlu Haritası Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
08.04.2021

Her fırsatta yazıyorum, yine yazacağım. Recep Tayyip Erdoğan 2002 seçimlerinden önce şehir şehir gezerek vatandaşa bir takım sözler verdi: 3Y ile mücadele planı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. 20 yıldır aralıksız mutlak bir güçle yönettiği bu ülkede şimdi: 1- Yasaklar ayyuka çıkmış durumda. Doksanlardaki hiciv ürünlerinin neredeyse hiçbiri yok, hepsi baskılanıp sindirilmiş durumda. 2- Yoksulluk: Genç işsizlik 1974 sonrası ambargo döneminden sonra en yüksek seviyesine çıkmış durumda. Buna henüz pandemi koşulları dahil değil maalesef. Felaket görünenden çok daha büyük. 3- Yolsuzluk: İnsanların yargılanma korkusuyla konuşmaktan en çok korktuğu konu. İşte yukarıdaki haber yolsuzlukları kolaylaştırmak adına devletin şeffaflığına yapılan bir başka saldırının daha haberi. Ağzında İslam, elinde hırsızlık olan tiplerin kalkıp "Gençler niye ateyiz oluyor yav" diye ağlamasıysa komedi. İslam=Hırsızlık algısını zihinlere kazıyan kim?

08.04.2021

👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👌🏿👌🏿👏🏿👏🏿

08.04.2021

Aşı demişken hafta sonu normal kan iğnem vardı özel hastaneye vurulmaya gittim İğne vurma parası olarak 18 TL aldılar 1 saniyelik iş. Onu bırak ben 5 Li iğnemi aile hekimine SSK dan yazdırdım bedava şimdi o iğneyi ben vurulmayım mı haftada 100 TL iğneye vermek çok saçma. Eve yakın diye gittm ams şok oldum buna da çözğm gelsin bu soygunculuk resmen sigortalı olmamın anlamı ne ben de o kadar para çıkmaz ki bu iğne ömürlük . Aldığın hastane de olsan bile para alıyor ne saçma sistem ??? Sağlık parayla ölçülmesin bu hizmete para alma fikri kimden çıktı ise reddedilmeli

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ