Sedef Kabaş Hakkında İddianame Hazırlandı! İşte İstenen Ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş hakkında iddianame hazırlandı. Kabaş için toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Sedef Kabaş'ın zincirleme şekilde 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlarını işlediğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamede Kabaş'ın zincirleme şekilde 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik 'görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, "Haksız tutuklamayı haklı göstermek için hayli uğraşmışlar" dedi. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kabaş ne demişti? 📹

Sedef Kabaş, hakaret içerdiği iddia edilen sözleri, 14 Ocak’ta TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası’nda sarf etti.

CHP'li vekiller Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu ile Uğur Dündar’ın konuğu olan Kabaş, programda Cumhurbaşkanı’nın karşısında gördüğü kişilerle ilgili kullandığı üslup ile ilgili yorumlarda bulundu.

Kabaş, ‘‘Meclis’te tartışmalar olur mu? Olur. Siyaseten kavgalar, fikir ayrılıkları olur mu? Olur. Bunu bir tartışma platformunda yaparsınız, hicivle yaparsınız? Ama üslup düşüklüğü küfretmek ne demektir. Çok meşhur bir söz vardır. ‘Taçlanan baş akıllanır’ diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Haydi onu söylemeyeyim. Onu söylemeyeyim. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Siz bu ülkeyi konum olarak kucaklamanız gerekirken bu kadar fikir ayrılığınız olabilir, kendinizi ‘muhafazakar İslamcı’ olarak da niteleyebilirsiniz. Benden olmayan herkes düşman, bana oy vermeyen herkes hain, bana oy vermeyen herkes terörist ne demek?’’ dedi.

Ayrıca bakınız 👇

Gazeteci Sedef Kabaş'ın Tutuklanması Gündemde: Kim Ne Dedi?

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
11.02.2022

Yuh mk adammı öldürdü

Doğru söyleyen dokuz köyden kovulur, lafının capcanlı örneğini görüyoruz şu an. Bu ülkede bu zamanda doğruları konuşup insanların gözünü açmaya çalışan kim varsa atıyorlar içeri ki gözleri açılmasın koyunların, sürüleri bozulmasın yalancı çobanların diye. Allah sonumuzu hayretsin diyorum her gün binlerce kez ama her gün bir öncekinden daha kötü bir güne uyanıyoruz. Neyse artık, Allah sonumuzu hayretsin.

11.02.2022

dört yılda benden olsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ