Sedat Peker'in Rüşvetle Suçladığı AK Partili Taşkesenlioğlu, İBB'den 14 İhale Almış

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)  başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile ilgili rüşvet iddialarında bulunan Sedat Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’na ait Maya adlı şirket için 'O tarihlerde AK Parti’de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer AK Parti belediyelerine iş yapmışlar' demişti.

İsmail Saymaz, bugün Halk Tv'deki yazısında iddiayı İBB yetkililerine sorduğunu belirtti. Saymaz, Taşkesenlioğlu'nun İBB'den 14 ihale aldığı bilgisin paylaştı:

"Milletvekili olduktan sonra bile elini AK Partili belediyelerden çekmemiş"

Peker’in haklı olduğu anlaşıldı. Milletvekillerinin ticari faaliyet göstermesinde yasal engel yok. Ancak aldıkları yüksek maaş, para pul işlerine bulaşmamalarını gerektirmez mi?

Taşkesenlioğlu’na göre hayır! Milletvekili olduktan sonra bile elini AK Partili belediyelerden çekmemiş.

Maya, 2013 yılından 2017’ye kadar İBB’den tam 14 ihale aldı. ‘Davranış ve İş Geliştirme’, ‘Kurumsal Reorganizasyon’, ‘İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Profesyonellik’, ‘Şoförlük’, ‘Saygı Kuralları’ eğitimleri ile bir toplantının organizasyonunu gerçekleştirdi.

Dördü Taşkesenlioğlu milletvekiliyken verildi. Maya, toplam 1.575.797 TL kazandı.

Bu arada, şirketin AK Partili Zeytinburnu Belediyesi’nden çok sayıda ihale aldığı anlatılıyor.'

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
30.08.2022

Bu ülkede ticaret bakanının, kendi bakanlığına sattığı dezenfektanları, devletten aldığı hibe ile yaptığı ve piyasan 2 kat fiyata sattığını gördük. Ve sadece istifa etti. Kazandığı milyonlarca para cebinde kaldı.! Sadece istifa etmesi yetmez, hesap verecekler !!

Sağlık bakanının hastaneleri,eski milli eğitim bakanınin okullari, turizm bakanının otelleri ve tur şirketi... aklıma gelmeyen daha niceleri... olduğunu da unutmayalım.

30.08.2022

Falanca filanca yolsuzluk yapmış ,para aklamis ,ihale almış, fuhuş yapmış , devletten hibe para almış , şunu dolandırmış , buna şantaj yapmış , öbürünün mekanına çökmüş artık bu olanlar o kadar olağan bı hal aldiki kimsenin bı tepki gösterdiği hesap sorduğu yok maalesef insanların üstünde ölü toprağı var

30.08.2022

Niye 30 ihale almamış sadece 14 ihale vererek mağdur etmişler müslüman bacımızı 😥😂

Seni 14.yumurtada durduran şey neydi ilkkan?

TÜM YORUMLARI OKU (24)