Sedat Peker Hakkında Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız' diyen Sedat Peker hakkında Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Döndü Ceren Şimşek, Yunus Yüce ve Halil İbrahim Vargün, Sedat Peker ile ilgili 'Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit etme' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek, soruşturma numarası verdi. Böylece Sedat Peker hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Sedat Peker'in tehditlerinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ölçütlerine göre de şiddete çağrı niteliğinde olduğuna yer verilen suç duyurusunda, 'Bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduğu aşikardır' denildi.

Ne olmuştu?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sedat Peker, internet sitesi üzerinden paylaştığı mesajında, bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' ifadelerini kullanmıştı. Peker bu yazılı açıklama sonrası tepkilerin odağına yerleşmişti.

Sedat Peker'den Akademisyenlere Tehdit: Akan Kanlarınızda Duş Alacağız!

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
14.01.2016

bu kravatını sktiğimin kertenkelesi daha önce de aynı şeyleri söyledi. şu an elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını görüp de herhangi bir ceza alacağını düşünmek nereden bakarsan bak aptallık olur.

14.01.2016

hiçbir şey olacağını sanmıyorum ama salyalarını silip beyanat versin artık.

14.01.2016

Ne olacak adam çıkar "bu şikayeti yapanlarında kafa derileri ile o malum duştan sonra kurulanıcaz" der.Sanki bir sonuç çıkacak.Devlet ,devlet olma özelliğini çoktan yitirdi.Devlet Hanedan oldu birde kendine uygun mafya koruyucuları türedi.Bu adamların çıkıp böyle konuşması en büyük kanıtlardan biri işte.

TÜM YORUMLARI OKU (28)