Birçok genç, sebebini açıklayamadığı başarılar için “şans” demeyi tercih ediyor. Böyle demek belki de kendisinin henüz sahip olmadığı bazı becerilerden dolayı çektiği ıstırabı azaltıyor, belki fırsat eşitsizliğine olan öfkesi ve bunun neden olduğu güvensizlik nedeniyle başarılı olanların şanslı hergeleler olduğunu düşünüyor, belki de dünyada zorlukları aşmak zorunda kalan tek kişinin kendisi olduğunu düşünüyor. Kim bilir. Her durumda da yanıldığı kesin. Fırsat eşitsizliği ülkemizde maalesef çok belirgin şekilde var. Sosyoekonomik olarak daha üstün olan ailelerin çocuklarının başarılı olma ihtimali daha fazla. Ancak bu, o çocukların ders çalışmadığı, ödev yapmadığı, günlerce uykusuz şekilde hem kardeşlerine bakıp hem harçlığını kazanıp hem de okulunda başarılı olmadığı anlamına gelmez.
Ayrıca başarılı insanlar nefret edilecek insanlar değiller. Ülkemizin temelleri Atatürk’ten beri başarılı insanların üzerinde kurulu. Ülkemizdeki eşitsizlikleri düzeltmek için emin olun başarılı insanlar ellerini taşın altına koymuş durumdalar. Geldikleri hayatlarını unutmamış ve bunu toplumla paylaşan vicdanlı insanlarla dolu ülkemiz. Ben de bir vakıf yönetiyorum ve her gün bu böyle insanların samimi katkılarıyla, en son sorununun dil edinmek olduğu düşünülen ücra yerlere gidip dil edinerek hayatlarını değiştirebileceklerini anlatıyoruz. Onlara bunun için ilham olmaya ve imkanlar sağlamaya gidiyoruz. Ve bu tür her etkinliğime de başarılı bir insanı beraberimde getirmeye çalışıyorum. Çünkü ben başarılı bir insanla tanışmayı çok ilham verici buluyorum. Özellikle yaşadıkları zorluklar ve bunları aşmak için yaptıkları üzerine sohbet etmek çok eğitici oluyor.
Hayat tüm hataları yaparak öğrenmek için çok kısa, o nedenle başkalarının hataları ve çözümlerini öğrenmek çok değerli. Ben başarılı olmak için ödediğim bedelleri biliyorum, insanlar uyurken çalıştığım geceleri ve sabahları. Ve belki de bu yüzden en tahammül edemediğim şeylerden birisi başarılı insanlara “şanslı” denmesi. Eğer fırsatını bulabilirseniz başarılı insanlarla uzun sohbetler yapmaya çalışın. Az konuşup çok dinleyin. Dönüm noktalarını sorun, nasıl motive oldukları gibi özel sorular sorun. Ben başarılı insanlardan oluşan bir çevreden öğrendiklerimi hiçbir kitaptan öğrenemezdim.