Seçmen Hassasiyeti Zirvede: Seyahatini Erteleyen ya da İptal Edenlerin Oranı Yüzde 90'ın Üzerinde

31 Mart'ta AKP ve CHP'nin İstanbul İBB adayları arasındaki oy farkı, bıçak sırtında geçecek seçime yönelik, seçmen hassasiyetini zirveye taşıdı. Tatil planı olan binlerce vatandaşın seyahat acentaları, otel ve havayollarına rezervasyonlarının iptali için başvurduğu belirtiliyor.

Detaylara bakalım... 

'Seçim olmasaydı yaklaşık 500,000 kişi 23 Haziran'da İstanbul dışında olacaktı'

'Çok yüksek bir seçmen hassasiyeti görüyoruz. Daha önceki seçim dönemlerinde de iptal başvuruları alıyorduk. Ama kesinlikle bu yoğunlukta değildi' diyen Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran şöyle devam etti:

'Bizim 23 Haziran tarihine denk gelen 1,000 kişilik rezervasyonumuz vardı. Şu ana kadar bunun 90'ın üzerinde bir kısmını farklı bir tarihe kaydırdık. Bir ekip oluşturduk, müşteriler bizi aramadan biz onları arayıp 'Rezervasyon tarihinizi değiştirmek ister misiniz?' diye sormaya başladık.'

Oy farkının az olmasının seçmenler arasında oy kullanma motivasyonunu artırdığına işaret eden Onaran, 'Hesaplamalarımıza göre, seçim olmasaydı yaklaşık 500,000 kişi 23 Haziran'da İstanbul dışında olacaktı. Buna tabii ki sadece paket tur alanlar değil, münferit olarak uçak ya da otobüs bileti alıp o tarihte İstanbul dışında olacaklar da dahil. Bu 500,000 kişinin çok büyük kısmından rezervasyonları için iptal talebi geliyor. Kesinlikle yüzde 90'ın üzerinde bir oranda olduğunu söyleyebiliriz' diye konuştu.

'İstanbul çıkışlı rezervasyonların hemen hemen tamamında iptal başvurusu var'

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da, platform olarak 5,500 civarında acente ile iletişim halinde olduklarını belirterek, İstanbul çıkışlı tatil rezervasyonlarının tamamına yakınında iptal başvurusu gözlediklerini söyledi.

Polatoğlu, 'Acentelerde 23 Haziran'a denk gelen İstanbul çıkışlı rezervasyonların hemen hemen tamamında iptal başvurusu var. Neredeyse yüzde 100 diyebilirim' dedi ve ekledi:

'Yurt içi rezervasyonlarda hiçbir sorun yok. Bütün acenteler otellerle anlaştı. Havayolları da zaten ücretsiz iade ve değişim açıklamaları yaptılar. Ancak yurt dışı tarafında biraz problemle karşılaşıyoruz' dedi ve ekledi:

'Acentelerin sık çalıştığı otellerin bir kısmı anlayış gösteriyor. Ancak yabancı havayolu şirketleri tarafında biraz sorun var. Yabancı havayollarının genel merkezlerine yazı yazıp durumu anlattık. Örneğin Air France bunlardan biri. Birkaç gün içinde cevap gelmesini bekliyoruz.'

CHP'li sahil belediyeleri Twitter hesaplarından esprili bir dille İstanbullulara tatil planlarını erteleyerek oy kullanmaları çağrısı yapmıştı.

Tatil Beklesin! Belediyelerden 23 Haziran İstanbul Seçimleri İçin Vatandaşlara Aşırı Keyifli 'Sandığa Gidin' Çağrıları

Türkiye'nin havayolu şirketlerinden THY ve Atlasglobal seçim dönemine denk gelen tarihler için alınan biletler için ücretsiz değişim yapacağını açıklarken, Pegasus ve Onur Air yolculara ücretsiz değişimin yanı sıra iade hakkı tanımıştı.

Ayrıca bakınız 👇

Tatile Seçim Molası: ’Mücbir Sebep’ Oluştu, Erken Rezervasyonlar Ücretsiz İptal

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
09.05.2019

'Çok yüksek bir seçmen hassasiyeti görüyoruz. ' denilmiş.Bıktı be millet artık , adam nasıl bir umut ışığı olmuş ki herkes taşın altına elini sokuyor.Yer mi İstanbul çocuğuuu as bayrakları as :D

09.05.2019

çoluğumuzun çocuğumuzun umudu imamoğluna değil tatilim canım feda olsun.

09.05.2019

Herşey Çok Güzel Olacak..

TÜM YORUMLARI OKU (8)