Seçimlerin bitmesiyle oy kaybeden iktidarda sorumlu arayışı sürüyor. Özellikle ekonomide yaşananların etkili olması gölerin Mehmet Şimşek'e dönmesine neden oldu. Mehmet Şimşek ve kabine kulislerinde bakalım neler konuşuluyor?
Seçimlerin bitmesiyle oy kaybeden iktidarda sorumlu arayışı sürüyor. Özellikle ekonomide yaşananların etkili olması gölerin Mehmet Şimşek'e dönmesine neden oldu. Mehmet Şimşek ve kabine kulislerinde bakalım neler konuşuluyor?
Oy kaybında en büyük etkenin ekonomi olduğu düşünülürken, Mayıs 2023 seçimleri sonrasında göreve gelen Mehmet Şimşek'e gözler çevrilmiş durumda.
Mynet'ten Deniz Işık'ın aktardığına göre, Zeyrek, Mehmet Şimşek'e 'Bu işin sorumlusu sensin' denildiğini söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarının yaptığı toplantıda, 'Emeklilere istenen seyyanen zammı yapsaydık böyle olmazdı demiş herkes. O da kendini savunmuş. 'Benimle ne ilgisi var, benden önce kötüydü, ben toparlamaya çalıştım' demiş' ifadelerini kullandı.
Zeyrek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bakan Şimşek'e, 'Siz isterseniz Cumhurbaşkanımız da onaylar, yapın bunu' diyerek emeklilere seyyanen zam verilmesi yönünde telkinde bulunduğunu ancak Şimşek'in 'Yaparsak altında kalırız' diyerek reddettiğini ve bunun için de bakanların ve parti yönetiminin Mehmet Şimşek'i suçladığını iddia etti.
Aposto'dan Emircan Yaman da faturanın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kesilip kesilmeyeceğini araştırırken, uzmanlarla görüşmelerinde Erdoğan'ın seçim sonrası balkon konuşması hatırlatıldı ve Şimşek'in kalarak, güçleneceği öngörüldü.
Başta emekliler olmak üzere gelir dağılımındaki sorunların da ilk aşamada giderilmesine çalışılacağını belirten Aslanoğlu, hem enflasyonla mücadele hem de gelir dağılımı düzeltilmesi için de kayıt dışılıkla mücadeleye daha çok ağırlık verilebileceğini tahmin etti.
Vatandaşın tepkisinin kaynağının Şimşek dönemi öncesine dayandığını tahmin eden Acun, aksine iktidarın ekonominin düzeltilmesi gerektiği mesajını alması gerektiğini belirtti.
Düzeltmek için de enflasyonun düşürülmesi gerektiğinin Şimşek’in elini güçlendirdiğini düşünüyor. TÜİK'le ilgili de düzenleme bekliyor.
Neden Mehmet Şimşek ge kesiliyor abi. nebatiye kesilmeli
Eqonominin sorumlusu benim ben!
Eger Mehmet Simsek de olmazsa muhtemelen Nas`a dönüyoruz.Artik bundan böyle Ekonomimizi düzeltecek tek bir yer kaliyor oda Kartal Imam Hatip Lisesi.Orada okunacak olan dualarla Ülkemizi ayaga kaldirmanin vakti geldi düsünüyorlardir belkide..Hadi hayirlisi Gaye Hanim gitti buda giderse bir algi daha yarim kalmis demektir..Nebati iyi kurtardi ama iyide batirdi buda bi gercek.Onun pok ettigi islerin hesabi yükü Mehmet Simseke ihale gibi kaldi....